×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí vepřové výpečky

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Domácí vepřové výpečky

Tip do kuchyně

 

Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

Co budete potřebovat

1 kg vykostěného plecka nebo masitějšího bůčku
2 cibule, nahrubo nakrájené
kmín
mletá sladká paprika
sůl
10 stroužků česneku

Jak na to?

1) Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem.

2) Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte 2 až 3 hodiny.

3) Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.

4) Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí vepřové výpečky

Hlavní chod Náročné Česká Chuťovky Pečení Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 3 (13)

Tip do kuchyně

 

Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

Co budete potřebovat

1 kg vykostěného plecka nebo masitějšího bůčku
2 cibule, nahrubo nakrájené
kmín
mletá sladká paprika
sůl
10 stroužků česneku

Jak na to?

1) Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem.

2) Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte 2 až 3 hodiny.

3) Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.

4) Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty