×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí vepřové výpečky

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Domácí vepřové výpečky

Tip do kuchyně

 

Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

Co budete potřebovat

1 kg vykostěného plecka nebo masitějšího bůčku
2 cibule, nahrubo nakrájené
kmín
mletá sladká paprika
sůl
10 stroužků česneku

Jak na to?

1) Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem.

2) Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte 2 až 3 hodiny.

3) Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.

4) Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí vepřové výpečky

Hlavní chod Náročné Česká Chuťovky Pečení Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 3 (9)

Tip do kuchyně

 

Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

Co budete potřebovat

1 kg vykostěného plecka nebo masitějšího bůčku
2 cibule, nahrubo nakrájené
kmín
mletá sladká paprika
sůl
10 stroužků česneku

Jak na to?

1) Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem.

2) Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte 2 až 3 hodiny.

3) Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.

4) Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty