Vepřové plátky na houbách
Ingredience
320 g | rýže |
800 g | vepřové panenky |
sůl, pepř | |
50 ml | olivového oleje |
60 g | másla |
1 | cibule |
50 g | sušených hub |
1 | lžička mletého kmínu |
400 g | čerstvých žampionů |
2 | lžíce hladké mouky |
250 ml | kuřecího vývaru |
100 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
1 | hrst čerstvé petrželky |
Postup přípravy
1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
2. Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
3. Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY