Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený mořský vlk s celerovými hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Pečený mořský vlk s celerovými hranolky

Pečený mořský vlk s celerovými hranolky

Pečený mořský vlk s celerovými hranolky
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Mořský vlk 2 ks
  • Pepř
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej olivový 100 ml
  • Toastový chléb světlý 8 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pecorino 50 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Majonéza 50 g
  • Zakysaná smetana 50 g
  • Celer 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Chilli mleté 1/4 člž
  • Sůl
  • Mořský vlk 2 ks
  • Pepř
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej olivový 100 ml
  • Toastový chléb světlý 8 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pecorino 50 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Majonéza 50 g
  • Zakysaná smetana 50 g
  • Celer 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Chilli mleté 1/4 člž

Příprava

1
Mořské vlky očistěte, omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Z obou stran je třikrát nařízněte. Osolte, opepřete a zakápněte je 30 ml olivového oleje. Břišní dutinu naplňte dobře omytým a na kolečka pokrájeným 1 citronem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut.
2
Z toustového chleba odkrojte kůrky a zbytek pokrájejte na drobné kostičky. V misce je smíchejte s pokrájenými bylinkami, solí, pepřem, prolisovanými stroužky česneku, šťávou a kůrou z 1 dobře omytého citronu, nastrouhaným pecorinem a 50 ml olivového oleje.
3
Ryby touto strouhankou pomažte a pečte dalších 5 minut.
4
Oloupaný celer pokrájejte na hranolky o hraně 1 cm. Zakápněte je 20 ml olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
5
Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou, opepřete, přidejte šťávu z půlky limety a koření se směsí soli a chilli papriky.
6
Rybu servírujte s hranolky a dipem.
1
Mořské vlky očistěte, omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Z obou stran je třikrát nařízněte. Osolte, opepřete a zakápněte je 30 ml olivového oleje. Břišní dutinu naplňte dobře omytým a na kolečka pokrájeným 1 citronem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut.
2
Z toustového chleba odkrojte kůrky a zbytek pokrájejte na drobné kostičky. V misce je smíchejte s pokrájenými bylinkami, solí, pepřem, prolisovanými stroužky česneku, šťávou a kůrou z 1 dobře omytého citronu, nastrouhaným pecorinem a 50 ml olivového oleje.
3
Ryby touto strouhankou pomažte a pečte dalších 5 minut.
4
Oloupaný celer pokrájejte na hranolky o hraně 1 cm. Zakápněte je 20 ml olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
5
Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou, opepřete, přidejte šťávu z půlky limety a koření se směsí soli a chilli papriky.
6
Rybu servírujte s hranolky a dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.