×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 3.6 (24)

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty