×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty