×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty