×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny se slaninou, špenátem a nivou

Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

350 g těstovin penne AQ
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
8 plátků slaniny , nakrájených
na kostičky
200 ml zeleninového vývaru
300 g hrášku, mraženého BASIC
150 g sýru s modrou plísní AQ,
nakrájeného na kostičky
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se budou vařit, rozehřejte si v pánvi olej, přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí; stačí asi 3 minuty. Přidejte slaninu, stáhněte plamen a opékejte dalších 5 minut. Potom přilijte vývar a povařte pár minut, aby se tekutina trochu odpařila. Potom vsypte hrášek, po chvíli sýr a počkejte, až se hrášek rozmrazí a sýr rozpustí. Rychle vmíchejte špenát a stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte je s omáčkou. Pokud by byla příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ve které jste vařili penne. Hned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty