×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny s cuketou a citronem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Těstoviny s cuketou a citronem

Co budete potřebovat

2 cukety
sůl
400–500 g čerstvých těstovin,
nejlépe tagliatelle
8 plátků slaniny , na kostičky
1 chilli paprička, zbavená semínek
2 žloutky z vajec BASIC
60 g strouhaného parmazánu + k podávání
4 lžíce smetany na šlehání BASIC
strouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Cukety nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku. Osolte je, nechte chvíli stát, pak pořádně stlačte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

Rozehřejte velkou pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přidejte chilli, minutu míchejte, pak přisypte cuketu a opékejte ji 2–3 minuty. V hrnku nebo malé misce prošlehejte žloutky, parmazán, smetanu a strouhanou citronovou kůru. Těstoviny sceďte (stranou si nechte trochu vody, v níž se vařily). Přisypte je do pánve, odstavte ji z ohně, přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte, případně rozřeďte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s cuketou a citronem

Velmi snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (81)

Co budete potřebovat

2 cukety
sůl
400–500 g čerstvých těstovin,
nejlépe tagliatelle
8 plátků slaniny , na kostičky
1 chilli paprička, zbavená semínek
2 žloutky z vajec BASIC
60 g strouhaného parmazánu + k podávání
4 lžíce smetany na šlehání BASIC
strouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Cukety nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku. Osolte je, nechte chvíli stát, pak pořádně stlačte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

Rozehřejte velkou pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přidejte chilli, minutu míchejte, pak přisypte cuketu a opékejte ji 2–3 minuty. V hrnku nebo malé misce prošlehejte žloutky, parmazán, smetanu a strouhanou citronovou kůru. Těstoviny sceďte (stranou si nechte trochu vody, v níž se vařily). Přisypte je do pánve, odstavte ji z ohně, přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte, případně rozřeďte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty