×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s cuketou a citronem

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Těstoviny s cuketou a citronem

Co budete potřebovat

2 cukety
sůl
400–500 g čerstvých těstovin,
nejlépe tagliatelle
8 plátků slaniny , na kostičky
1 chilli paprička, zbavená semínek
2 žloutky z vajec BASIC
60 g strouhaného parmazánu + k podávání
4 lžíce smetany na šlehání BASIC
strouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Cukety nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku. Osolte je, nechte chvíli stát, pak pořádně stlačte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

Rozehřejte velkou pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přidejte chilli, minutu míchejte, pak přisypte cuketu a opékejte ji 2–3 minuty. V hrnku nebo malé misce prošlehejte žloutky, parmazán, smetanu a strouhanou citronovou kůru. Těstoviny sceďte (stranou si nechte trochu vody, v níž se vařily). Přisypte je do pánve, odstavte ji z ohně, přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte, případně rozřeďte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s cuketou a citronem

Velmi snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (83)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 cukety
sůl
400–500 g čerstvých těstovin,
nejlépe tagliatelle
8 plátků slaniny , na kostičky
1 chilli paprička, zbavená semínek
2 žloutky z vajec BASIC
60 g strouhaného parmazánu + k podávání
4 lžíce smetany na šlehání BASIC
strouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Cukety nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku. Osolte je, nechte chvíli stát, pak pořádně stlačte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

Rozehřejte velkou pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přidejte chilli, minutu míchejte, pak přisypte cuketu a opékejte ji 2–3 minuty. V hrnku nebo malé misce prošlehejte žloutky, parmazán, smetanu a strouhanou citronovou kůru. Těstoviny sceďte (stranou si nechte trochu vody, v níž se vařily). Přisypte je do pánve, odstavte ji z ohně, přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte, případně rozřeďte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty