×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny s cuketou a citronem

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Těstoviny s cuketou a citronem

Co budete potřebovat

2 cukety
sůl
400–500 g čerstvých těstovin,
nejlépe tagliatelle
8 plátků slaniny , na kostičky
1 chilli paprička, zbavená semínek
2 žloutky z vajec BASIC
60 g strouhaného parmazánu + k podávání
4 lžíce smetany na šlehání BASIC
strouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Cukety nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku. Osolte je, nechte chvíli stát, pak pořádně stlačte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

Rozehřejte velkou pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přidejte chilli, minutu míchejte, pak přisypte cuketu a opékejte ji 2–3 minuty. V hrnku nebo malé misce prošlehejte žloutky, parmazán, smetanu a strouhanou citronovou kůru. Těstoviny sceďte (stranou si nechte trochu vody, v níž se vařily). Přisypte je do pánve, odstavte ji z ohně, přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte, případně rozřeďte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s cuketou a citronem

Velmi snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (67)

Co budete potřebovat

2 cukety
sůl
400–500 g čerstvých těstovin,
nejlépe tagliatelle
8 plátků slaniny , na kostičky
1 chilli paprička, zbavená semínek
2 žloutky z vajec BASIC
60 g strouhaného parmazánu + k podávání
4 lžíce smetany na šlehání BASIC
strouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Cukety nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku. Osolte je, nechte chvíli stát, pak pořádně stlačte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

Rozehřejte velkou pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přidejte chilli, minutu míchejte, pak přisypte cuketu a opékejte ji 2–3 minuty. V hrnku nebo malé misce prošlehejte žloutky, parmazán, smetanu a strouhanou citronovou kůru. Těstoviny sceďte (stranou si nechte trochu vody, v níž se vařily). Přisypte je do pánve, odstavte ji z ohně, přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte, případně rozřeďte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty