
Slaný koláč s Albertýnkami a kozím sýrem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Předkrm
Ingredience
Složení 8 porcí
- Mouka hladká 300 g
- Sůl
- Máslo 160 g
- Vejce 3 ks
- Suché luštěniny
- Cuketa 2 ks
- Olej olivový 1 plž
- Rajčata cherry Albertýnka 250 g
- Pepř
- Smetana ke šlehání 125 ml
- Parmazán 50 g
- Kozí sýr 120 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Česnek 4 strouž.
- Mouka hladká 300 g
- Sůl
- Máslo 160 g
- Vejce 3 ks
- Suché luštěniny
- Cuketa 2 ks
- Olej olivový 1 plž
- Rajčata cherry Albertýnka 250 g
- Pepř
- Smetana ke šlehání 125 ml
- Parmazán 50 g
- Kozí sýr 120 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Česnek 4 strouž.
Příprava
- 1Do mísy prosejte 300 g hladké mouky, přidejte špetku soli a prsty zapracujte 150 g studeného másla nakrájeného na kostičky. Přidejte jedno vejce a vypracujte hladké těsto. Pokud je potřeba, přidejte trochu studené vody. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu chladit v lednici.
- 2Vychlazené těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále na zhruba 3 mm silný plát a vyložte jím zbylým máslem vymazanou koláčovou formu o průměru 22 centimetrů. Přesahující okraje odřízněte, povrch těsta zakryjte pečicím papírem a zasypte rovnoměrně suchými luštěninami. V troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15 až 18 minut. Poté papír i s luštěninami odstraňte a nechte korpus ve formě vychladnout.
- 3Dvě cukety omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě asi 15 minut na 200 °C. Mezitím v misce rozšlehejte 2 vejce se 125 ml smetany na šlehání, opět osolte a opepřete.
- 4Dno předpečeného korpusu posypte 50 g najemno nastrouhaného parmazánu. Poklaďte polovinou opečené cukety, přidejte 60 g rozdrobeného kozího sýra, půl hrsti nasekaných lístků bazalky a 4 najemno nasekané stroužky oloupaného česneku. Poté rozložte zbylé plátky cukety, půl hrsti nasekané bazalky a 250 g cherry rajčat rozkrojených napůl. Pečte v troubě na 180 °C asi 50 minut dozlatova, dokud náplň nezpevní. Nechte 10 minut odpočívat ve formě a před podáváním ozdobte ještě pár lístky bazalky. Tento letní koláč plný barev, vůní a chutí si zamilujete už na první sousto.
- 1Do mísy prosejte 300 g hladké mouky, přidejte špetku soli a prsty zapracujte 150 g studeného másla nakrájeného na kostičky. Přidejte jedno vejce a vypracujte hladké těsto. Pokud je potřeba, přidejte trochu studené vody. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu chladit v lednici.
- 2Vychlazené těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále na zhruba 3 mm silný plát a vyložte jím zbylým máslem vymazanou koláčovou formu o průměru 22 centimetrů. Přesahující okraje odřízněte, povrch těsta zakryjte pečicím papírem a zasypte rovnoměrně suchými luštěninami. V troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15 až 18 minut. Poté papír i s luštěninami odstraňte a nechte korpus ve formě vychladnout.
- 3Dvě cukety omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě asi 15 minut na 200 °C. Mezitím v misce rozšlehejte 2 vejce se 125 ml smetany na šlehání, opět osolte a opepřete.
- 4Dno předpečeného korpusu posypte 50 g najemno nastrouhaného parmazánu. Poklaďte polovinou opečené cukety, přidejte 60 g rozdrobeného kozího sýra, půl hrsti nasekaných lístků bazalky a 4 najemno nasekané stroužky oloupaného česneku. Poté rozložte zbylé plátky cukety, půl hrsti nasekané bazalky a 250 g cherry rajčat rozkrojených napůl. Pečte v troubě na 180 °C asi 50 minut dozlatova, dokud náplň nezpevní. Nechte 10 minut odpočívat ve formě a před podáváním ozdobte ještě pár lístky bazalky. Tento letní koláč plný barev, vůní a chutí si zamilujete už na první sousto.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.