×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Švestkové svatomartinské koláčky

Další recepty a články

Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem

Švestkové svatomartinské koláčky

Co budete potřebovat

250 ml mléka
75 g krupicového cukru
20 g čerstvého droždí
500 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
70–80 g másla
1 kg švestek
moučkový cukr
Na drobenku:
60 g másla
60 g krupicového cukru
60 g hrubé mouky

Jak na to?

Mléko zahřejte, aby bylo vlahé, přidejte trochu cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku smíchejte se zbytkem cukru a špetkou soli, přidejte jedno vejce, máslo a nakonec i vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujte těsto. Mělo by být hladké, lesklé a nemělo by se lepit k misce. Nechte jej asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Pak těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů, z každého vyválejte kouli a nechte asi 10 minut odpočinout. Potom z každého dílu udělejte koláč. Přeneste na plech, znovu promáčkněte, abyste vytvořili okraje koláčů. Ty potřete lehce našlehaným druhým vejcem. Doprosřed koláčů dejte švestky – řeznou stranou dolů a posypte drobenkou získanou smícháním všech na ni potřebných surovin. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkové svatomartinské koláčky

Snídaně Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Husa a kachna Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 3 (14)

Co budete potřebovat

250 ml mléka
75 g krupicového cukru
20 g čerstvého droždí
500 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
70–80 g másla
1 kg švestek
moučkový cukr
Na drobenku:
60 g másla
60 g krupicového cukru
60 g hrubé mouky

Jak na to?

Mléko zahřejte, aby bylo vlahé, přidejte trochu cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku smíchejte se zbytkem cukru a špetkou soli, přidejte jedno vejce, máslo a nakonec i vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujte těsto. Mělo by být hladké, lesklé a nemělo by se lepit k misce. Nechte jej asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Pak těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů, z každého vyválejte kouli a nechte asi 10 minut odpočinout. Potom z každého dílu udělejte koláč. Přeneste na plech, znovu promáčkněte, abyste vytvořili okraje koláčů. Ty potřete lehce našlehaným druhým vejcem. Doprosřed koláčů dejte švestky – řeznou stranou dolů a posypte drobenkou získanou smícháním všech na ni potřebných surovin. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat