Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňovo-bramborové kari
Albert logoAlbert logo
  • Dýňovo-bramborové kari

Dýňovo-bramborové kari

Dýňovo-bramborové kari
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Zázvor 2 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Koření indické masala 1 člž
  • Mangový prášek 1 člž
  • Voda 100 ml
  • Chilli mleté 1 člž
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Dýně Hokkaidó 300 g
  • Brambory 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Zázvor 2 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Koření indické masala 1 člž
  • Mangový prášek 1 člž
  • Voda 100 ml
  • Chilli mleté 1 člž
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Dýně Hokkaidó 300 g
  • Brambory 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž

Příprava

1
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
2
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
3
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
4
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.
1
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
2
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
3
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
4
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.