Pečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím
Co budete potřebovat na pečenou kachnu a červeným zelím
1 | kachna |
sůl | |
4 | lžíce kmínu |
1 | jablko |
6 | hřebíčků |
2 | lžíce medu |
2 | lžíce vody |
1 | cibule |
1 | bobkový list |
4 | lžíce cukru krupice |
3 | dl suchého červeného vína |
1,5 kg | červeného zelí |
2 | lžíce vinného octa |
Jak udělat pečenou kachnu zdravější
- Chcete-li mít méně kalorický pokrm, tak kachnu zaměňte za jiný druh drůbežího masa. Například za krůtí nebo kuřecí pečínku.
Recept jak na pečenou kachnu s červeným zelím
- Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
- Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
- Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
- Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy. Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem. Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.
Co byste o pečené kachně měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY