Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Pečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím

Tradiční nedělní pečená kachna zavoní po celém domě a všem se sbíhají sliny. Klasika všech klasik napříč generacemi.
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 10/2019
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 10/2019

Co budete potřebovat na pečenou kachnu a červeným zelím

1 kachna
sůl
4 lžíce kmínu
1 jablko
6 hřebíčků
2 lžíce medu
2 lžíce vody
1 cibule
1 bobkový list
4 lžíce cukru krupice
3 dl suchého červeného vína
1,5 kg červeného zelí
2 lžíce vinného octa

Jak udělat pečenou kachnu zdravější

Recept jak na pečenou kachnu s červeným zelím

  1. Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
  2. Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
  3. Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
  4. Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy. Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem. Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.
Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Co byste o pečené kachně měli vědět

Kachní maso bez kůže je výborným zdrojem živočišných bílkovin. Pozor bychom si měli dávat na množství tuku, který z kachny vypečeme. Tento tuk je bohatým zdrojem cholesterolu, který může mít negativní vliv na hladinu cholesterolu v krvi.

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png