×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená kachna s lokšemi a červeným zelím

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Pečená kachna s lokšemi a červeným zelím

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
4 lžíce kmínu
1 jablko
6 hřebíčků
2 lžíce medu
2 lžíce vody
1 cibule
1 bobkový list
4 lžíce cukru krupice
3 dl suchého červeného vína
1,5 kg červeného zelí
2 lžíce vinného octa

Jak na to?

1. Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu, zvenku i zevnitř.
3. Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny.
4. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
5. Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
6. Na omastku z kachny zpěňte cibuli nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat, podlijte vínem, povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem a podávejte s kachnou a lokšemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená kachna s lokšemi a červeným zelím

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bez laktózy Magazín 10/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
4 lžíce kmínu
1 jablko
6 hřebíčků
2 lžíce medu
2 lžíce vody
1 cibule
1 bobkový list
4 lžíce cukru krupice
3 dl suchého červeného vína
1,5 kg červeného zelí
2 lžíce vinného octa

Jak na to?

1. Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu, zvenku i zevnitř.
3. Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny.
4. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
5. Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
6. Na omastku z kachny zpěňte cibuli nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat, podlijte vínem, povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem a podávejte s kachnou a lokšemi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat