Pečená kachna s lokšemi a červeným zelím
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu, zvenku i zevnitř.
3. Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny.
4. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
5. Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
6. Na omastku z kachny zpěňte cibuli nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat, podlijte vínem, povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem a podávejte s kachnou a lokšemi.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečená kachna s lokšemi a červeným zelím
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu, zvenku i zevnitř.
3. Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny.
4. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
5. Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
6. Na omastku z kachny zpěňte cibuli nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat, podlijte vínem, povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem a podávejte s kachnou a lokšemi.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio