Pečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím

Tradiční nedělní pečená kachna zavoní po celém domě a všem se sbíhají sliny. Klasika všech klasik napříč generacemi.
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 10/2019
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 10/2019

Co budete potřebovat na pečenou kachnu a červeným zelím

1 kachna
sůl
4 lžíce kmínu
1 jablko
6 hřebíčků
2 lžíce medu
2 lžíce vody
1 cibule
1 bobkový list
4 lžíce cukru krupice
3 dl suchého červeného vína
1,5 kg červeného zelí
2 lžíce vinného octa

Jak udělat pečenou kachnu zdravější

Recept jak na pečenou kachnu s červeným zelím

  1. Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici. V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
  2. Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
  3. Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
  4. Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy. Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem. Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.
Pomohl vám recept?
8hodnocení

Co byste o pečené kachně měli vědět

Kachní maso bez kůže je výborným zdrojem živočišných bílkovin. Pozor bychom si měli dávat na množství tuku, který z kachny vypečeme. Tento tuk je bohatým zdrojem cholesterolu, který může mít negativní vliv na hladinu cholesterolu v krvi.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky