Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím
Albert logoAlbert logo
  • Pečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím
Pečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím

Pečená kachna s vůní hřebíčku a jablek s červeným zelím

Tradiční nedělní pečená kachna zavoní po celém domě a všem se sbíhají sliny. Klasika všech klasik napříč generacemi.
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl
  • Kachna celá 1 ks
  • Jablko 1 ks
  • Kmín celý 4 plž
  • Hřebíček 6 ks
  • Med 2 plž
  • Voda 2 plž
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Červené víno 30 ml
  • Cukr krupicový 4 plž
  • Zelí červené 1,5 kg
  • Vinný ocet 2 plž
  • Sůl
  • Kachna celá 1 ks
  • Jablko 1 ks
  • Kmín celý 4 plž
  • Hřebíček 6 ks
  • Med 2 plž
  • Voda 2 plž
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Červené víno 30 ml
  • Cukr krupicový 4 plž
  • Zelí červené 1,5 kg
  • Vinný ocet 2 plž

Příprava

1
Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2
V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
3
Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
4
Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
5
Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy.
6
Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem.
7
Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.
1
Očištěnou kachnu stejnoměrně nasolte a nechte přes noc odležet v lednici.
2
V den pečení kachnu vyndejte, nechte ohřát na pokojovou teplotu, posypte 2 lžícemi kmínu zvenku i zevnitř.
3
Do omytého jablka zapíchejte hřebíčky a vložte ho do břišní dutiny. Kachnu vložte do pekáče, přikryjte a pečte 4 hodiny na 125 °C.
4
Vypečený omastek slijte do misky, kachnu potřete medem smíchaným s vodou a pečte dalších 10–15 minut na 200 °C. Obraťte, potřete medovou zálivkou a pečte dozlatova, asi 10 minut.
5
Na omastku z kachny zpěňte 1 cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte bobkový list s cukrem. Nechte zkaramelizovat. Nejlépe opékejte na mírném plameni do zlatohnědé barvy.
6
Podlijte vínem, zhruba 2 minuty povařte a přidejte zelí na kousky. Osolte, přidejte kmín a duste asi 20 minut doměkka. Dochuťte octem.
7
Poté už jen naservírujte s pečenou kachnou a lokšemi a vychutnejte si tento skvělý pokrm do posledního sousta.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o kachním mase měli vědět
    Kachní maso bez kůže je výborným zdrojem živočišných bílkovin. Pozor bychom si měli dávat na množství tuku, který z kachny vypečeme. Tento tuk je bohatým zdrojem cholesterolu, který může mít negativní vliv na hladinu cholesterolu v krvi.
  • Jak udělat pečenou kachnu zdravější
    Chcete-li mít méně kalorický pokrm, tak kachnu zaměňte za jiný druh drůbežího masa. Například za krůtí nebo kuřecí pečínku.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.