Martinské rohlíčky s mákem a s tvarohem
Jsou tradiční pochoutkou na svátek svatého Martina. V různých regionech se jim říká různě – svatomartinské rohy, rohlíky nebo podkovy svatého Martina. Dle zvyku těmito plněnými rohlíčky děvčata obdarovávala své chlapce.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení 40 porcí
- Máslo 265 g
- Mouka hladká 450 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Mák mletý 100 g
- Cukr krupicový 100 g
- Tvaroh měkký v kostce 250 g
- Povidla švestková 1 plž
- Mléko 135 ml
- Vejce 2 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Citron BIO 1/2 ks
- Máslo 265 g
- Mouka hladká 450 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Mák mletý 100 g
- Cukr krupicový 100 g
- Tvaroh měkký v kostce 250 g
- Povidla švestková 1 plž
- Mléko 135 ml
- Vejce 2 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Citron BIO 1/2 ks
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.