
Krémové kuřecí s rýží

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí prsní řízky 500 g
- Jogurt bílý 250 g
- Koření indické masala 1 plž
- Česnek 5 strouž.
- Sůl
- Kmín mletý 2 člž
- Zázvor 5 cm
- Olej slunečnicový 1 plž
- Cibule 3 ks
- Kari mleté 1 člž
- Skořice celá 1 ks
- Kurkuma 1 člž
- Kardamom mletý 1 člž
- Badyán celý 2 ks
- Rajče 2 ks
- Bobkový list 4 ks
- Rajčata krájená v plechovce 425 g
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
- Rýže jasmínová 250 g
- Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
- Limetka 1 ks
- Kuřecí prsní řízky 500 g
- Jogurt bílý 250 g
- Koření indické masala 1 plž
- Česnek 5 strouž.
- Sůl
- Kmín mletý 2 člž
- Zázvor 5 cm
- Olej slunečnicový 1 plž
- Cibule 3 ks
- Kari mleté 1 člž
- Skořice celá 1 ks
- Kurkuma 1 člž
- Kardamom mletý 1 člž
- Badyán celý 2 ks
- Rajče 2 ks
Příprava
- 1Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
- 2Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
- 3Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
- 4Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
- 5TIP : dejte receptu česnekem ten správný říz
- 6Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
- 1Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
- 2Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
- 3Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
- 4Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
- 5TIP : dejte receptu česnekem ten správný říz
- 6Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.