×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční mazanec

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Velikonoční mazanec

Co budete potřebovat

42 g (1 balení) droždí 150 g krupicového cukru moučkový cukr 370 ml mléka 750 g polohrubé mouky hladká mouka 1 sáček vanilkového cukru špetka soli 3 žloutky 150 g másla 3 lžíce rozinek předem namočených ve 3 lžících rumu 2 lžíce mandlí tuk 1 vejce

Jak na to?

Všechny ingredience si předem vyndám z lednice a spíže, aby měly pokojovou teplotu. Z droždí, lžíce cukru a z části vlažného mléka připravím kvásek a nechám ho na teplém místě vzejít. Do velké mísy proseju mouku, přidám cukr, vanilkový cukr, sůl, vzešlý kvásek, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a uhnětu nejprve vařečkou a pak rukama na vále trochu tužší krásně hladké a pružné těsto. Těsto vrátím do mísy, popráším ho lehce moukou, zakryju utěrkou a nechám na teplém místě kynout. Po hodině kynutí do těsta zapracuju rozinky a část mandlí (druhou část si nechám na ozdobu), vrátím zpět do mísy a nechám kynout další hodinu. Vykynuté těsto znovu propracuju, vytvaruju z něj dva bochánky, položím je na vymazaný plech, zakryju je utěrkou a nechám ještě asi půl hodiny kynout. Troubu předehřeju na 200 °C. Mazance pomažu rozšlehaným vejcem, posypu zbylými mandlemi a dám péct. Peču 5–10 minut, pak teplotu snížím na 150 °C a peču dalších asi 50 minut. Pokud by se mazance začaly připalovat, zakryju je alobalem. Hned po upečení potřu mazance rozpuštěným máslem a nechám je na mřížce vychladnout. Nakonec je pocukruju.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční mazanec

Snídaně Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (39)

Co budete potřebovat

42 g (1 balení) droždí 150 g krupicového cukru moučkový cukr 370 ml mléka 750 g polohrubé mouky hladká mouka 1 sáček vanilkového cukru špetka soli 3 žloutky 150 g másla 3 lžíce rozinek předem namočených ve 3 lžících rumu 2 lžíce mandlí tuk 1 vejce

Jak na to?

Všechny ingredience si předem vyndám z lednice a spíže, aby měly pokojovou teplotu. Z droždí, lžíce cukru a z části vlažného mléka připravím kvásek a nechám ho na teplém místě vzejít. Do velké mísy proseju mouku, přidám cukr, vanilkový cukr, sůl, vzešlý kvásek, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a uhnětu nejprve vařečkou a pak rukama na vále trochu tužší krásně hladké a pružné těsto. Těsto vrátím do mísy, popráším ho lehce moukou, zakryju utěrkou a nechám na teplém místě kynout. Po hodině kynutí do těsta zapracuju rozinky a část mandlí (druhou část si nechám na ozdobu), vrátím zpět do mísy a nechám kynout další hodinu. Vykynuté těsto znovu propracuju, vytvaruju z něj dva bochánky, položím je na vymazaný plech, zakryju je utěrkou a nechám ještě asi půl hodiny kynout. Troubu předehřeju na 200 °C. Mazance pomažu rozšlehaným vejcem, posypu zbylými mandlemi a dám péct. Peču 5–10 minut, pak teplotu snížím na 150 °C a peču dalších asi 50 minut. Pokud by se mazance začaly připalovat, zakryju je alobalem. Hned po upečení potřu mazance rozpuštěným máslem a nechám je na mřížce vychladnout. Nakonec je pocukruju.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Inspirujte se podobnými recepty