×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Velikonoční mazanec

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Velikonoční mazanec

Co budete potřebovat

42 g (1 balení) droždí 150 g krupicového cukru moučkový cukr 370 ml mléka 750 g polohrubé mouky hladká mouka 1 sáček vanilkového cukru špetka soli 3 žloutky 150 g másla 3 lžíce rozinek předem namočených ve 3 lžících rumu 2 lžíce mandlí tuk 1 vejce

Jak na to?

Všechny ingredience si předem vyndám z lednice a spíže, aby měly pokojovou teplotu. Z droždí, lžíce cukru a z části vlažného mléka připravím kvásek a nechám ho na teplém místě vzejít. Do velké mísy proseju mouku, přidám cukr, vanilkový cukr, sůl, vzešlý kvásek, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a uhnětu nejprve vařečkou a pak rukama na vále trochu tužší krásně hladké a pružné těsto. Těsto vrátím do mísy, popráším ho lehce moukou, zakryju utěrkou a nechám na teplém místě kynout. Po hodině kynutí do těsta zapracuju rozinky a část mandlí (druhou část si nechám na ozdobu), vrátím zpět do mísy a nechám kynout další hodinu. Vykynuté těsto znovu propracuju, vytvaruju z něj dva bochánky, položím je na vymazaný plech, zakryju je utěrkou a nechám ještě asi půl hodiny kynout. Troubu předehřeju na 200 °C. Mazance pomažu rozšlehaným vejcem, posypu zbylými mandlemi a dám péct. Peču 5–10 minut, pak teplotu snížím na 150 °C a peču dalších asi 50 minut. Pokud by se mazance začaly připalovat, zakryju je alobalem. Hned po upečení potřu mazance rozpuštěným máslem a nechám je na mřížce vychladnout. Nakonec je pocukruju.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční mazanec

Snídaně Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (29)

Co budete potřebovat

42 g (1 balení) droždí 150 g krupicového cukru moučkový cukr 370 ml mléka 750 g polohrubé mouky hladká mouka 1 sáček vanilkového cukru špetka soli 3 žloutky 150 g másla 3 lžíce rozinek předem namočených ve 3 lžících rumu 2 lžíce mandlí tuk 1 vejce

Jak na to?

Všechny ingredience si předem vyndám z lednice a spíže, aby měly pokojovou teplotu. Z droždí, lžíce cukru a z části vlažného mléka připravím kvásek a nechám ho na teplém místě vzejít. Do velké mísy proseju mouku, přidám cukr, vanilkový cukr, sůl, vzešlý kvásek, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a uhnětu nejprve vařečkou a pak rukama na vále trochu tužší krásně hladké a pružné těsto. Těsto vrátím do mísy, popráším ho lehce moukou, zakryju utěrkou a nechám na teplém místě kynout. Po hodině kynutí do těsta zapracuju rozinky a část mandlí (druhou část si nechám na ozdobu), vrátím zpět do mísy a nechám kynout další hodinu. Vykynuté těsto znovu propracuju, vytvaruju z něj dva bochánky, položím je na vymazaný plech, zakryju je utěrkou a nechám ještě asi půl hodiny kynout. Troubu předehřeju na 200 °C. Mazance pomažu rozšlehaným vejcem, posypu zbylými mandlemi a dám péct. Peču 5–10 minut, pak teplotu snížím na 150 °C a peču dalších asi 50 minut. Pokud by se mazance začaly připalovat, zakryju je alobalem. Hned po upečení potřu mazance rozpuštěným máslem a nechám je na mřížce vychladnout. Nakonec je pocukruju.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty