Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBezlepková banánová bábovka s mandlemi
Albert logoAlbert logo

Bezlepková banánová bábovka s mandlemi

Chuť na dezert se nevyhne nikomu, ani těm, kteří mají bezlepkovou dietu. Vyzkoušejte tuto banánovou bábovku, kde nenajdete ani stopu po lepku.
Bezlepková banánová bábovka s mandlemi
Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 150 g
  • Mandle 200 g
  • Mouka bezlepková 150 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Sůl
  • Cukr třtinový 170 g
  • Banán 2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr moučkový
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 150 g
  • Mandle 200 g
  • Mouka bezlepková 150 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Sůl
  • Cukr třtinový 170 g
  • Banán 2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr moučkový
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 170 °C. Rozemelte najemno 150 g mandlí. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte ji 50 g mletých mandlí. Ve větší míse smíchejte zbylých 100 g mletých mandlí se 150 g bezlepkové mouky, lžičkou jedlé sody a špetkou soli.
2
V jiné míse vyšlehejte 4 žloutky s 1 lžičkou vanilkového extraktu a 170 g třtinového cukru. Pomocí vidličky rozmačkejte na kaši 2 větší banány a přidejte je do mísy k mouce. Dobře promíchejte. Dejte rozpustit 150 g másla, nechte chvíli vychladnout a zašlehejte se žloutky. Spojte obě směsi dohromady a základ na bábovku je hotový.
3
Těsto přelijte do vysypané formy a vložte do trouby. Pečte 50 minut. Ke konci zkontrolujte pomocí špejle, zda je bábovka upečená. Když špejle zůstane čistá, je bábovka hotová.
4
Po vytažení z trouby ji ještě zatepla vyklopte z formy. Vychladlá jde vyklopit mnohem hůř. Bábovku dejte na velký talíř nebo tác a poprašte moučkovým cukrem. Teď už zbývá jen uvařit kávu nebo kakao a víkendová snídaně či dezert po obědě jsou hotové.
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Rozemelte najemno 150 g mandlí. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte ji 50 g mletých mandlí. Ve větší míse smíchejte zbylých 100 g mletých mandlí se 150 g bezlepkové mouky, lžičkou jedlé sody a špetkou soli.
2
V jiné míse vyšlehejte 4 žloutky s 1 lžičkou vanilkového extraktu a 170 g třtinového cukru. Pomocí vidličky rozmačkejte na kaši 2 větší banány a přidejte je do mísy k mouce. Dobře promíchejte. Dejte rozpustit 150 g másla, nechte chvíli vychladnout a zašlehejte se žloutky. Spojte obě směsi dohromady a základ na bábovku je hotový.
3
Těsto přelijte do vysypané formy a vložte do trouby. Pečte 50 minut. Ke konci zkontrolujte pomocí špejle, zda je bábovka upečená. Když špejle zůstane čistá, je bábovka hotová.
4
Po vytažení z trouby ji ještě zatepla vyklopte z formy. Vychladlá jde vyklopit mnohem hůř. Bábovku dejte na velký talíř nebo tác a poprašte moučkovým cukrem. Teď už zbývá jen uvařit kávu nebo kakao a víkendová snídaně či dezert po obědě jsou hotové.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o banánech měli vědět
    Banány patří mezi ovoce s největším zastoupením cukrů. Záleží však na stupni zralosti. Obsahují poměrně malé množství vlákniny. Vynikají obsahem draslíku a vitaminu B6, který může pozitivně ovlivňovat nervový systém.
  • Jak udělat bábovku zdravější
    Vanilkový extrakt zaměňte za vanilkový lusk. Množství cukru v receptu snižte. Můžete jej nahradit čekankovým sirupem.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.