Martinské rohlíčky s mákem a s tvarohem

Jsou tradiční pochoutkou na svátek svatého Martina. V různých regionech se jim říká různě – svatomartinské rohy, rohlíky nebo podkovy svatého Martina. Dle zvyku těmito plněnými rohlíčky děvčata obdarovávala své chlapce.
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 40 Magazín 11/2020
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 40 Magazín 11/2020

Ingredience

450 g hladké mouky
250 g másla
200 ml smetany (min. 31 %)
100 g mletého máku
50 g cukru krupice
120 ml mléka
1 lžíce másla
1 lžíce švestkových povidel
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
50 g cukru krupice
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce mléka
½ bio citronu

Postup přípravy

1. Do mísy dejte mouku, přidejte máslo na kostičky, smetanu a zpracujte těsto. Zabalte do potravinové fólie a nechte v chladničce asi 30 minut.

2. Mezitím si připravte makovou náplň. Do kastrůlku nasypte mák, zalijte mlékem, přidejte máslo a směs přiveďte k varu. Vařte 10 minut na mírném ohni, pak přidejte cukr a povidla, zamíchejte, odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.

3. Zatím si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh promíchejte s jedním vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem a nastrouhanou kůrou z půlky citronu.

4. Odpočaté těsto rozdělte na 5 stejných dílů. Každý tvarujte do bochánku a rozválejte dokulata na tloušťku 3 mm. Nožem pak z kruhu vykrojte 8 stejně velkých trojúhelníků.

5. Postupně lžičkou odebírejte makovou nebo tvarohovou náplň a položte ji vždy na delší stranu trojúhelníku. Od delšího okraje zaviňte směrem k menšímu a nezapomeňte zahnout rohy. Takto je tvarujte do rohlíčku. Okraje stlačte mezi prsty a zatočte do tvaru půlměsíce.

6. Rohlíčky rozložte na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě 20 minut na 180 °C dozlatova.

7. Hotové rohlíčky posypte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
18hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky