
Sladká pavlova jako vánoční stromek

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Granátové jablko 1 ks
- Vejce 2 ks
- Cukr krupicový 140 g
- Mascarpone 250 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 40 ml
- Granátové jablko 1 ks
- Vejce 2 ks
- Cukr krupicový 140 g
- Mascarpone 250 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 40 ml
Příprava
- 1Vydlabejte zrníčka granátového jablka do misky a dejte je stranou.
- 2V robotu ušlehejte bílky do pěny a pak postupně zašlehávejte po lžících 120 g cukru na hladký lesklý sníh, který bude držet tvar. Na plech vyložený pečicím papírem lžící přendejte sníh v podobě 5 placiček o tloušťce 1 cm, od největší po nejmenší.
- 3Nejmenší placičce můžete ponechat hezkou špičku, aby vytvořila vrchol stromku.
- 4Pavlovu vložte do trouby předehřáté na 110 °C a pečte 70 minut. To, že máte hotovo, poznáte tak, že pusinky půjdou odloupnout od papíru. Po upečení nechte pusinky zcela vychladnout.
- 5Do misky dejte mascarpone, smetanu, zbytek cukru a lehce prošlehejte na hladký krém.
- 6Spodní největší pusinku přendejte na talíř nebo jiný podklad, na kterém budete chtít pavlovu podávat. Krém rozdělte na 4 části. Střídejte vrstvy pusinek a vrstvy krému, až postavíte celý strom.
- 7Nakonec vrstvy krému ozdobte vyloupanými zrníčky granátového jablka. Pavlovu ihned podávejte, aby byla čerstvá a strom zůstal krásně pohromadě.
- 1Vydlabejte zrníčka granátového jablka do misky a dejte je stranou.
- 2V robotu ušlehejte bílky do pěny a pak postupně zašlehávejte po lžících 120 g cukru na hladký lesklý sníh, který bude držet tvar. Na plech vyložený pečicím papírem lžící přendejte sníh v podobě 5 placiček o tloušťce 1 cm, od největší po nejmenší.
- 3Nejmenší placičce můžete ponechat hezkou špičku, aby vytvořila vrchol stromku.
- 4Pavlovu vložte do trouby předehřáté na 110 °C a pečte 70 minut. To, že máte hotovo, poznáte tak, že pusinky půjdou odloupnout od papíru. Po upečení nechte pusinky zcela vychladnout.
- 5Do misky dejte mascarpone, smetanu, zbytek cukru a lehce prošlehejte na hladký krém.
- 6Spodní největší pusinku přendejte na talíř nebo jiný podklad, na kterém budete chtít pavlovu podávat. Krém rozdělte na 4 části. Střídejte vrstvy pusinek a vrstvy krému, až postavíte celý strom.
- 7Nakonec vrstvy krému ozdobte vyloupanými zrníčky granátového jablka. Pavlovu ihned podávejte, aby byla čerstvá a strom zůstal krásně pohromadě.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.