Jelení guláš na víně
Ingredience
750 g | jeleního masa |
1/2 | lžičky sušeného tymiánu |
5 | kuliček jalovce |
2–3 | bobkové listy |
1 | lžíce červené papriky |
1 | sušená feferonka |
1 | lžička kmínu |
1 | lžíce sádla |
3 | cibule |
2 | stroužky česneku |
sůl | |
pepř | |
500 ml | červeného vína |
2 | lžíce brusinkové zavařeniny |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s tymiánem, jalovcem, bobkovými listy, paprikou, feferonkou a kmínem. Nechte odležet do druhého dne.
Na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, po 3–5 minutách přidejte rozmačkaný česnek a po další 1 minutě rovněž maso (i s kořením). Zprudka osmažte, aby maso zhnědlo a zatáhlo
se. Osolte, opepřete, zalijte vínem a zvolna duste pod poklicí zhruba 2 hodiny. Ke změklému masu přidejte 2 lžíce brusinkové zavařeniny a společně vařte asi 15–20 minut. Podávejte ozdobené tymiánem a kolečky čerstvé feferonky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY