Jelení guláš na víně
Jelení guláš patří mezi tradiční speciality české i myslivecké kuchyně. Jemné zvěřinové maso se pomalu dusí s cibulkou, kořenovou zeleninou a kořením, díky čemuž získává výraznou chuť a nádhernou vůni. Tento recept na jelení guláš je ideální pro podzimní či zimní období, kdy přijde k chuti s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem. Připravte si poctivý jelení guláš, který vás zahřeje a potěší i náročné gurmány

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Jelení maso 750 g
- Tymián sušený 1/2 člž
- Jalovec 5 ks
- Kmín celý 1 člž
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Feferonky sušené 1 ks
- Sádlo 1 plž
- Cibule 3 ks
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Červené víno 500 ml
- Pepř
- Brusinky kompotované 2 plž
- Jelení maso 750 g
- Tymián sušený 1/2 člž
- Jalovec 5 ks
- Kmín celý 1 člž
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Feferonky sušené 1 ks
- Sádlo 1 plž
- Cibule 3 ks
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Červené víno 500 ml
- Pepř
- Brusinky kompotované 2 plž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.