Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio hovězí plněná pita
Albert logoAlbert logo
  • Bio hovězí plněná pita

Bio hovězí plněná pita

Bio hovězí plněná pita
Snadné
16-30 minut
5/5
Světová kuchyně
Bio
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový BIO 20 ml
  • Pepř
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl
  • Mleté maso hovězí BIO 460 g
  • Fazole červené sterilované 400 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr čerstvý 4 snít.
  • Rajský protlak 250 ml
  • Pita chléb 4 ks
  • Cheddar strouhaný 120 g
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový BIO 20 ml
  • Pepř
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl
  • Mleté maso hovězí BIO 460 g
  • Fazole červené sterilované 400 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr čerstvý 4 snít.
  • Rajský protlak 250 ml
  • Pita chléb 4 ks
  • Cheddar strouhaný 120 g
  • Zakysaná smetana BIO 200 g

Příprava

1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno a krátce orestujte ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte mleté maso, sůl, pepř, římský kmín a opečte. Fazole sceďte, propláchněte a přidejte je k masu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na plátky. Přidejte do pánve spolu s rajčatovým protlakem a 5 minut povařte. Nakonec vsypte 2 snítky nasekaného koriandru a promíchejte.
2
Pita chleby naplňte masovou směsí, posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a vyskládejte je do menší zapékací mísy.
3
Nechte zapéct v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
4
Mezitím připravte dresink. V misce promíchejte zakysanou smetanu, nasekaný zbylý koriandr, přidejte špetku soli a pepře. Podávejte k zapečeným pita chlebům.
1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno a krátce orestujte ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte mleté maso, sůl, pepř, římský kmín a opečte. Fazole sceďte, propláchněte a přidejte je k masu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na plátky. Přidejte do pánve spolu s rajčatovým protlakem a 5 minut povařte. Nakonec vsypte 2 snítky nasekaného koriandru a promíchejte.
2
Pita chleby naplňte masovou směsí, posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a vyskládejte je do menší zapékací mísy.
3
Nechte zapéct v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
4
Mezitím připravte dresink. V misce promíchejte zakysanou smetanu, nasekaný zbylý koriandr, přidejte špetku soli a pepře. Podávejte k zapečeným pita chlebům.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.