Albert logo
  • Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Guláš z kance nebo srnčího masa má v české kuchyni výsostné postavení. Maso na jeho přípravu ale nemusí být vždy po ruce, a proto tento recept přináší alternativu plnou mysliveckých chutí a vůní skoro k nerozeznání od pravé divočiny.
Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí kližka 750 g
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Vývar 250 ml
  • Červené víno 400 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření mleté 1 člž
  • Pepř 1 člž
  • Jalovec 1/2 člž
  • Citronová kůra
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rajský protlak 50 g
  • Chléb 2 ks
  • Povidla švestková 2 plž
  • Máslo 2 plž
  • Slanina vcelku 100 g
  • Hovězí kližka 750 g
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Vývar 250 ml
  • Červené víno 400 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření mleté 1 člž
  • Pepř 1 člž
  • Jalovec 1/2 člž
  • Citronová kůra
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rajský protlak 50 g
  • Chléb 2 ks
  • Povidla švestková 2 plž
  • Máslo 2 plž

Příprava

  1. 1
    Maso nakrájejte na kostky a osolte.
  2. 2
    Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
  3. 3
    Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte.
  4. 4
    Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
  5. 5
    Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit.
  6. 6
    Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky.
  7. 7
    Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.
  1. 1
    Maso nakrájejte na kostky a osolte.
  2. 2
    Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
  3. 3
    Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte.
  4. 4
    Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
  5. 5
    Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit.
  6. 6
    Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky.
  7. 7
    Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Gulášové variace, které stojí za ochutnání
    Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů: Nevybrali jste si? Nevadí, máme pro vás celou sbírku gulášových receptů.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 37 dní

Od 19.11.2025 do 24.12.2025

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.