Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Houbový quiche

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Houbový quiche

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 listové těsto
1 pórek
250 g čerstvých lesních hub
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
80 g žervé
100 g tvrdého sýru
sůl, pepř

Jak na to?

Koláčovou nebo dortovou formu o  průměru 24 cm zlehka vymažte máslem a  rukou namačkejte těsto do formy. Přečnívající okraje odkrojte.
Pórek nakrájejte na kolečka a  cca pět minut ho opékejte na rozpuštěném másle. Přidejte očištěné a  nakrájené houby a  nechte opékat ještě 10 minut. Potom směs přesuňte do připraveného korpusu.
V misce prošlehejte vajíčka, smetanu a  žervé s trochou soli a  pepře. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, promíchejte a  nalijte do korpusu na pórek a  houby. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C, až se náplň zpevní. Nechte zchladnout ve formě, poté nakrájejte a  podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový quiche

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Vegetariánské Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 listové těsto
1 pórek
250 g čerstvých lesních hub
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
80 g žervé
100 g tvrdého sýru
sůl, pepř

Jak na to?

Koláčovou nebo dortovou formu o  průměru 24 cm zlehka vymažte máslem a  rukou namačkejte těsto do formy. Přečnívající okraje odkrojte.
Pórek nakrájejte na kolečka a  cca pět minut ho opékejte na rozpuštěném másle. Přidejte očištěné a  nakrájené houby a  nechte opékat ještě 10 minut. Potom směs přesuňte do připraveného korpusu.
V misce prošlehejte vajíčka, smetanu a  žervé s trochou soli a  pepře. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, promíchejte a  nalijte do korpusu na pórek a  houby. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C, až se náplň zpevní. Nechte zchladnout ve formě, poté nakrájejte a  podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty