Houbový quiche
Ingredience
2 | lžíce másla |
1 | listové těsto |
1 | pórek |
250 g | čerstvých lesních hub |
2 | vejce |
250 ml | smetany ke šlehání |
80 g | žervé |
100 g | tvrdého sýru |
sůl, pepř |
Postup přípravy
Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 24 cm zlehka vymažte máslem a rukou namačkejte těsto do formy. Přečnívající okraje odkrojte.
Pórek nakrájejte na kolečka a cca pět minut ho opékejte na rozpuštěném másle. Přidejte očištěné a nakrájené houby a nechte opékat ještě 10 minut. Potom směs přesuňte do připraveného korpusu.
V misce prošlehejte vajíčka, smetanu a žervé s trochou soli a pepře. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, promíchejte a nalijte do korpusu na pórek a houby. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C, až se náplň zpevní. Nechte zchladnout ve formě, poté nakrájejte a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY