×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový quiche

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...

Houbový quiche

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 listové těsto
1 pórek
250 g čerstvých lesních hub
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
80 g žervé
100 g tvrdého sýru
sůl, pepř

Jak na to?

Koláčovou nebo dortovou formu o  průměru 24 cm zlehka vymažte máslem a  rukou namačkejte těsto do formy. Přečnívající okraje odkrojte.
Pórek nakrájejte na kolečka a  cca pět minut ho opékejte na rozpuštěném másle. Přidejte očištěné a  nakrájené houby a  nechte opékat ještě 10 minut. Potom směs přesuňte do připraveného korpusu.
V misce prošlehejte vajíčka, smetanu a  žervé s trochou soli a  pepře. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, promíchejte a  nalijte do korpusu na pórek a  houby. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C, až se náplň zpevní. Nechte zchladnout ve formě, poté nakrájejte a  podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový quiche

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Vegetariánské Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 listové těsto
1 pórek
250 g čerstvých lesních hub
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
80 g žervé
100 g tvrdého sýru
sůl, pepř

Jak na to?

Koláčovou nebo dortovou formu o  průměru 24 cm zlehka vymažte máslem a  rukou namačkejte těsto do formy. Přečnívající okraje odkrojte.
Pórek nakrájejte na kolečka a  cca pět minut ho opékejte na rozpuštěném másle. Přidejte očištěné a  nakrájené houby a  nechte opékat ještě 10 minut. Potom směs přesuňte do připraveného korpusu.
V misce prošlehejte vajíčka, smetanu a  žervé s trochou soli a  pepře. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, promíchejte a  nalijte do korpusu na pórek a  houby. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C, až se náplň zpevní. Nechte zchladnout ve formě, poté nakrájejte a  podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...

Inspirujte se podobnými recepty