×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Italské houbové rizoto

Další recepty a články

Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Italské houbové rizoto

Co budete potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce (25 g) másla
1 cibule, nasekaná najemno
1 vetší stroužek česneku, utřený
370 g rýže arborio
125 ml suchého bílého vína, nemusí být
400 g hub, nakrájených na plátky
60 g zakysané smetany
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

1. Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2. Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se
tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro
všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3. V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4. Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.
TIP- Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Italské houbové rizoto

Snadné Italská Vegetariánské Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (63)

Co budete potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce (25 g) másla
1 cibule, nasekaná najemno
1 vetší stroužek česneku, utřený
370 g rýže arborio
125 ml suchého bílého vína, nemusí být
400 g hub, nakrájených na plátky
60 g zakysané smetany
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

1. Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2. Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se
tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro
všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3. V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4. Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.
TIP- Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Inspirujte se podobnými recepty