
Křupavé tofu s grilovaným pak choi

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Asijská
Vegetariánské
Grilování
Léto
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Rýže pestrobarevná BIO 250 g
- Tofu natural 400 g
- Olej sezamový 5 plž
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Sojová omáčka 50 ml
- Česnek 2 strouž.
- Med 2 plž
- Rýžový ocet 2 plž
- Sezam 1 člž
- Pak choi 4 ks
- Rýže pestrobarevná BIO 250 g
- Tofu natural 400 g
- Olej sezamový 5 plž
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Sojová omáčka 50 ml
- Česnek 2 strouž.
- Med 2 plž
- Rýžový ocet 2 plž
- Sezam 1 člž
- Pak choi 4 ks
Příprava
- 1Rýži uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří rýže, připravte si tofu a pak choi.
- 2Osušte 400 g tofu, nakrájejte ho na kostky o velikosti 2 × 2 cm a vložte do větší mísy. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a lžíci kukuřičného škrobu a vše promíchejte, aby byly kostičky tofu dobře obalené. Dochuťte špetkou soli a pepře a znovu promíchejte. Kostky tofu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách všechny kousky otočte. Vraťte tofu do trouby a pečte dalších 15–20 minut nebo dokud nebude ze všech stran zlatavé a křupavé.
- 3Mezitím, co se peče tofu, připravte marinádu na pak choi. Ve větší míse smíchejte 3 lžíce sezamového oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa a ½ lžičky sezamových semínek. Pak choi očistěte, podélně rozkrojte na poloviny, vložte do mísy a dobře promíchejte s připravenou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 15–20 minut, aby se chutě dobře propojily.
- 4Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Položte marinované pak choi na gril řezem dolů. Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou stonky měkké a listy lehce opečené. Dbejte na to, aby se nespálily. Na servírování připravte talíře s rýží, křupavým tofu, pak choi a přelijte zbylou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ochutnejte grilované pak choi v asijském stylu.
- 1Rýži uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří rýže, připravte si tofu a pak choi.
- 2Osušte 400 g tofu, nakrájejte ho na kostky o velikosti 2 × 2 cm a vložte do větší mísy. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a lžíci kukuřičného škrobu a vše promíchejte, aby byly kostičky tofu dobře obalené. Dochuťte špetkou soli a pepře a znovu promíchejte. Kostky tofu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách všechny kousky otočte. Vraťte tofu do trouby a pečte dalších 15–20 minut nebo dokud nebude ze všech stran zlatavé a křupavé.
- 3Mezitím, co se peče tofu, připravte marinádu na pak choi. Ve větší míse smíchejte 3 lžíce sezamového oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa a ½ lžičky sezamových semínek. Pak choi očistěte, podélně rozkrojte na poloviny, vložte do mísy a dobře promíchejte s připravenou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 15–20 minut, aby se chutě dobře propojily.
- 4Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Položte marinované pak choi na gril řezem dolů. Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou stonky měkké a listy lehce opečené. Dbejte na to, aby se nespálily. Na servírování připravte talíře s rýží, křupavým tofu, pak choi a přelijte zbylou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ochutnejte grilované pak choi v asijském stylu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Větší kusy tofu také můžete pouze potřít sezamovým olejem, dochutit oblíbeným kořením a připravit na grilu.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.