Guláš z hlívy ústřičné
Ingredience
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | a ½ velké cibule, nasekané nadrobno |
600 g | hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky |
špetka mletého kmínu | |
2 | lžičky sladké papriky |
½ | lžičky pálivé papriky |
sůl, pepř | |
2 | lžíce rajského protlaku |
2 | stroužky česneku, drcené |
750 ml – 1 l | zeleninového vývaru |
2 | lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté |
100 ml | vody |
snítka rozmarýnu |
Postup přípravy
V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY