
Guláš z hlívy ústřičné
Ingredience
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | a ½ velké cibule, nasekané nadrobno |
600 g | hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky |
špetka mletého kmínu | |
2 | lžičky sladké papriky |
½ | lžičky pálivé papriky |
sůl, pepř | |
2 | lžíce rajského protlaku |
2 | stroužky česneku, drcené |
750 ml – 1 l | zeleninového vývaru |
2 | lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté |
100 ml | vody |
snítka rozmarýnu |
Postup přípravy
V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.
Pomohl vám recept?
428hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod