×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Guláš z hlívy ústřičné

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Guláš z hlívy ústřičné

Co budete potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje
1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
špetka mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
sůl, pepř
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku, drcené
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté
100 ml vody
snítka rozmarýnu

Jak na to?

V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Guláš z hlívy ústřičné

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (156)

Co budete potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje
1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
špetka mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
sůl, pepř
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku, drcené
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté
100 ml vody
snítka rozmarýnu

Jak na to?

V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty