Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce rostlinného oleje
1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
špetka mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
sůl, pepř
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku, drcené
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté
100 ml vody
snítka rozmarýnu

Postup přípravy

V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.

Pomohl vám recept?
428hodnocení4

Další videorecepty