×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Guláš z hlívy ústřičné

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Guláš z hlívy ústřičné

Co budete potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje
1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
špetka mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
sůl, pepř
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku, drcené
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté
100 ml vody
snítka rozmarýnu

Jak na to?

V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Guláš z hlívy ústřičné

Hlavní chod Snadné Rozmarýn Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (189)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje
1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
špetka mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
sůl, pepř
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku, drcené
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté
100 ml vody
snítka rozmarýnu

Jak na to?

V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.