Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí stehna s rajčaty a quinoou
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí stehna s rajčaty a quinoou
Krůtí stehna s rajčaty a quinoou

Krůtí stehna s rajčaty a quinoou

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Krůtí stehna 4 ks
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Olivy černé 180 g
  • Quinoa 100 g
  • Rajče 280 g
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Feta 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Krůtí stehna 4 ks
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Olivy černé 180 g
  • Quinoa 100 g
  • Rajče 280 g
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Feta 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Stehna několikrát nařízněte, prošpikujte česnekem a rozmarýnem, osolte, opepřete, potřete olejem a nechte přes noc marinovat. Troubu předehřejte na 200 °C. Stehna překryjte alobalem a pečte 10 minut. Snižte teplotu na 180 °C, podlijte a pečte 40 minut doměkka. Ke konci pečení maso odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte odkryté dozlatova. Quinou uvařte dle návodu, nechte vychladnout a promíchejte s cibulí, rajčaty, olivami, fetou, kukuřicí a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na dip smíchejte smetanu, česnek, petržel, sůl a pepř. Maso nechte 10 minut odpočinout, nakrájejte a odstraňte kůstky a šlachy. Podávejte s dipem a salátem.
1
Stehna několikrát nařízněte, prošpikujte česnekem a rozmarýnem, osolte, opepřete, potřete olejem a nechte přes noc marinovat. Troubu předehřejte na 200 °C. Stehna překryjte alobalem a pečte 10 minut. Snižte teplotu na 180 °C, podlijte a pečte 40 minut doměkka. Ke konci pečení maso odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte odkryté dozlatova. Quinou uvařte dle návodu, nechte vychladnout a promíchejte s cibulí, rajčaty, olivami, fetou, kukuřicí a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na dip smíchejte smetanu, česnek, petržel, sůl a pepř. Maso nechte 10 minut odpočinout, nakrájejte a odstraňte kůstky a šlachy. Podávejte s dipem a salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.