Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a cibulkou

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a cibulkou

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a cibulkou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu C 1 kg
  • Mouka hrubá 400 g
  • Vejce 3 ks
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Sůl
  • Vepřová krkovice uzená 700 g
  • Cibule 3 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Anglická slanina 150 g
  • Zelí bílé sterilované 600 g
  • Kmín celý 1 plž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Mouka hladká 200 g
  • Olej řepkový 250 ml
  • Brambory typu C 1 kg
  • Mouka hrubá 400 g
  • Vejce 3 ks
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Sůl
  • Vepřová krkovice uzená 700 g
  • Cibule 3 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Anglická slanina 150 g
  • Zelí bílé sterilované 600 g
  • Kmín celý 1 plž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Mouka hladká 200 g
  • Olej řepkový 250 ml

Příprava

1
Kilo očistěných brambor upečte ve slupce doměkka a nechte nejlépe přes noc vychladnout. Poté je oloupejte a najemno nastrouhejte do velké mísy. Přidejte 300 g hrubé mouky, 3 vejce, lžíci bramborového škrobu, 1 lžičku soli a vypracujte vláčné těsto. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přisypte trochu mouky. Nakrájejte na kostičky 700 g uzené krkovice a 1 oloupanou cibuli a společně je orestujte na rozehřáté lžíci sádla. Nechte vychladnout.
2
Těsto vytvarujte do válečku, odkrajujte z něj kousky, které následně prsty zploštěte, a doprostřed dejte orestované maso. Konce spojte k sobě a vytvořte kulatý knedlík. Opakujte se zbylým těstem a poté knedlíky vařte ve vroucí vodě 15 minut.
3
Mezitím si připravte zelí. Nakrájejte na kostičky 150 g anglické slaniny a orestujte je na pánvi. Přidejte 600 g překrájeného zelí, lžíci kmínu a dochuťte solí a lžící cukru. Duste společně asi 10 minut.
4
Na vídeňskou cibulku oloupejte 2 zbývající cibule a nakrájejte je na 2mm kolečka. Ta rozeberte na kroužky a obalte v misce s hladkou moukou a špetkou soli. Promíchejte, aby se kroužky obalily moukou. V malém kastrůlku rozehřejte 250 ml řepkového oleje a osmažte postupně kroužky dozlatova. Vyndejte je z oleje děrovanou lžící a pokládejte na papírovou utěrku. Uvařené knedlíky podávejte se zelím posypané připravenou cibulkou. Nedělní oběd, který potěší milovníky české kuchyně.
1
Kilo očistěných brambor upečte ve slupce doměkka a nechte nejlépe přes noc vychladnout. Poté je oloupejte a najemno nastrouhejte do velké mísy. Přidejte 300 g hrubé mouky, 3 vejce, lžíci bramborového škrobu, 1 lžičku soli a vypracujte vláčné těsto. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přisypte trochu mouky. Nakrájejte na kostičky 700 g uzené krkovice a 1 oloupanou cibuli a společně je orestujte na rozehřáté lžíci sádla. Nechte vychladnout.
2
Těsto vytvarujte do válečku, odkrajujte z něj kousky, které následně prsty zploštěte, a doprostřed dejte orestované maso. Konce spojte k sobě a vytvořte kulatý knedlík. Opakujte se zbylým těstem a poté knedlíky vařte ve vroucí vodě 15 minut.
3
Mezitím si připravte zelí. Nakrájejte na kostičky 150 g anglické slaniny a orestujte je na pánvi. Přidejte 600 g překrájeného zelí, lžíci kmínu a dochuťte solí a lžící cukru. Duste společně asi 10 minut.
4
Na vídeňskou cibulku oloupejte 2 zbývající cibule a nakrájejte je na 2mm kolečka. Ta rozeberte na kroužky a obalte v misce s hladkou moukou a špetkou soli. Promíchejte, aby se kroužky obalily moukou. V malém kastrůlku rozehřejte 250 ml řepkového oleje a osmažte postupně kroužky dozlatova. Vyndejte je z oleje děrovanou lžící a pokládejte na papírovou utěrku. Uvařené knedlíky podávejte se zelím posypané připravenou cibulkou. Nedělní oběd, který potěší milovníky české kuchyně.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.