Od 1. 3. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2/ KN 95
nebo nano rouškou, která splňuje všechny definované požadavky na filtrační účinnost
podle vládního nařízení.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Cuketové placky ,létající talíře‘

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Palačinkové mističky s...
Palačinkové mističky...
Palačinkové mističky s...
Palačinkové mističky s...

Cuketové placky ,létající talíře‘

Co budete potřebovat

Na těsto:
200 g hladké mouky
půl sáčku prášku do pečiva, sůl a pepř
250 ml mléka
2 vejce
200 g mražené kukuřice
1 cuketa, nastrouhaná
olivový olej na smažení
Na tzatziky:
200 g zakysané smetany
1 okurka, nastrouhaná
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička čerstvého kopru, nasekaného
1 lžička čerstvé máty, nasekané
sůl podle chuti

Jak na to?

1. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, solí a pepřem. Mléko a vejce ušlehejte, nalijte k mouce a promíchejte dohladka. Do vařící vody ponořte na pět minut kukuřici, sceďte ji a přidejte spolu s cuketou k těstu. Všechno dobře spojte a nechte patnáct až dvacet minut uležet. Mezitím smíchejte suroviny na tzatziky.
2. Na nepřilnavé pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a placičky z obou stran usmažte. Po každé várce přilijte do pánve kapku oleje. Hotové je namáčejte do omáčky tzatziky a dejte si pozor, ať neulítnou!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketové placky ,létající talíře‘

Snadné Česká Chuťovky Vegetariánské Máta Magazín 4/2010
Průměrné hodnocení 3 (9)

Co budete potřebovat

Na těsto:
200 g hladké mouky
půl sáčku prášku do pečiva, sůl a pepř
250 ml mléka
2 vejce
200 g mražené kukuřice
1 cuketa, nastrouhaná
olivový olej na smažení
Na tzatziky:
200 g zakysané smetany
1 okurka, nastrouhaná
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička čerstvého kopru, nasekaného
1 lžička čerstvé máty, nasekané
sůl podle chuti

Jak na to?

1. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, solí a pepřem. Mléko a vejce ušlehejte, nalijte k mouce a promíchejte dohladka. Do vařící vody ponořte na pět minut kukuřici, sceďte ji a přidejte spolu s cuketou k těstu. Všechno dobře spojte a nechte patnáct až dvacet minut uležet. Mezitím smíchejte suroviny na tzatziky.
2. Na nepřilnavé pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a placičky z obou stran usmažte. Po každé várce přilijte do pánve kapku oleje. Hotové je namáčejte do omáčky tzatziky a dejte si pozor, ať neulítnou!

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Palačinkové mističky s...
Palačinkové mističky s...
Palačinkové mističky s...
Palačinkové mističky s...

Inspirujte se podobnými recepty