ReceptyVepřové maso po čínsku s vaječnou rýží
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží
Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Koření čínské 1 plž
  • Rýže 225 g
  • Sojová omáčka 1 plž
  • Vepřové medailonky 420 g
  • Med 2 plž
  • Voda 150 ml
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření čínské 1 plž
  • Rýže 225 g
  • Sojová omáčka 1 plž
  • Vepřové medailonky 420 g
  • Med 2 plž
  • Voda 150 ml
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. 1
    Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
  2. 2
    Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.
  1. 1
    Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
  2. 2
    Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.