×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Svatomartinské chlupaté knedlíky

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Svatomartinské chlupaté knedlíky

Co budete potřebovat

2,2 kg brambor
2 vejce
210 g hrubé mouky
1 lžička soli + sůl do vody
2 lžíce husího sádla
1 menší cibule, nakrájená nadrobno

Jak na to?

Půl kila brambor uvařte ve slupce v osolené vodě. Ihned je oloupejte a nechte vychladnout. Zbytek brambor oloupejte a nastrouhejte najemno do ledové vody. Přeceďte a zbylou vodu vymačkejte.
Nastrouhejte i zchladlé uvařené brambory, smíchejte je se syrovými, přidejte vejce, osolte a vše dobře promíchejte.
Postupně přisypávejte mouku a důkladně míchejte vařečkou; ne moc dlouho – kdyby se těsto zahřálo, změnilo by konzistenci a začalo téct.
Těsto nabírejte lžící a vkládejte do širokého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Knedlíky vařte asi 8–10 minut.
V rendlíku si rozehřejte husí sádlo a opečte na něm cibuli dozlatova. Promíchejte s čerstvě uvařenými knedlíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svatomartinské chlupaté knedlíky

Příloha Velmi snadné Svatý Martin Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2,2 kg brambor
2 vejce
210 g hrubé mouky
1 lžička soli + sůl do vody
2 lžíce husího sádla
1 menší cibule, nakrájená nadrobno

Jak na to?

Půl kila brambor uvařte ve slupce v osolené vodě. Ihned je oloupejte a nechte vychladnout. Zbytek brambor oloupejte a nastrouhejte najemno do ledové vody. Přeceďte a zbylou vodu vymačkejte.
Nastrouhejte i zchladlé uvařené brambory, smíchejte je se syrovými, přidejte vejce, osolte a vše dobře promíchejte.
Postupně přisypávejte mouku a důkladně míchejte vařečkou; ne moc dlouho – kdyby se těsto zahřálo, změnilo by konzistenci a začalo téct.
Těsto nabírejte lžící a vkládejte do širokého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Knedlíky vařte asi 8–10 minut.
V rendlíku si rozehřejte husí sádlo a opečte na něm cibuli dozlatova. Promíchejte s čerstvě uvařenými knedlíky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Inspirujte se podobnými recepty