Svatomartinské chlupaté knedlíky
Ingredience
2,2 kg | brambor |
2 | vejce |
210 g | hrubé mouky |
1 | lžička soli + sůl do vody |
2 | lžíce husího sádla |
1 | menší cibule, nakrájená nadrobno |
Postup přípravy
Půl kila brambor uvařte ve slupce v osolené vodě. Ihned je oloupejte a nechte vychladnout. Zbytek brambor oloupejte a nastrouhejte najemno do ledové vody. Přeceďte a zbylou vodu vymačkejte.
Nastrouhejte i zchladlé uvařené brambory, smíchejte je se syrovými, přidejte vejce, osolte a vše dobře promíchejte.
Postupně přisypávejte mouku a důkladně míchejte vařečkou; ne moc dlouho – kdyby se těsto zahřálo, změnilo by konzistenci a začalo téct.
Těsto nabírejte lžící a vkládejte do širokého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Knedlíky vařte asi 8–10 minut.
V rendlíku si rozehřejte husí sádlo a opečte na něm cibuli dozlatova. Promíchejte s čerstvě uvařenými knedlíky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY