Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŽloutkové věnečky
Albert logoAlbert logo
  • Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 225 g
  • Voda 250 ml
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Mléko 500 ml
  • Pudink vanilkový 55 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 225 g
  • Voda 250 ml
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Mléko 500 ml
  • Pudink vanilkový 55 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Máslo zalijte v hrnci 250 ml vody a přiveďte k varu. Vsypte mouku a hned míchejte, aby se netvořily hrudky. Až se hmota začne odlupovat od stěn, stáhněte z plotny a nechte vystydnout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C.
2
Ke studené hmotě rozklepněte první vajíčko, přidejte špetku soli a zašlehejte ručním elektrickým šlehačem nebo přesuňte do robota. Další vejce přidávejte, až když je to předchozí zcela zapracované.
3
Plech vymažte máslem a skleničkou si naznačte kolečka pro přesnější práci. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte kroužky. Zlehka je před pečením pokropte vodou a dejte na 20–25 minut péct. V troubě se z kapek udělá pára a věnečky pěkně vyskočí. Také při pečení neotvírejte troubu, protože odpalované těsto je choulostivé a při změně teploty by věnečky spadly. Po upečení nechte zcela vychladnout.
4
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Pomocí šlehače zašlehejte změklé máslo a poté jeden po druhém žloutky. Věnečky podélně rozkrojte a naplňte krémem pomocí cukrářské zdobičky. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
1
Máslo zalijte v hrnci 250 ml vody a přiveďte k varu. Vsypte mouku a hned míchejte, aby se netvořily hrudky. Až se hmota začne odlupovat od stěn, stáhněte z plotny a nechte vystydnout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C.
2
Ke studené hmotě rozklepněte první vajíčko, přidejte špetku soli a zašlehejte ručním elektrickým šlehačem nebo přesuňte do robota. Další vejce přidávejte, až když je to předchozí zcela zapracované.
3
Plech vymažte máslem a skleničkou si naznačte kolečka pro přesnější práci. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte kroužky. Zlehka je před pečením pokropte vodou a dejte na 20–25 minut péct. V troubě se z kapek udělá pára a věnečky pěkně vyskočí. Také při pečení neotvírejte troubu, protože odpalované těsto je choulostivé a při změně teploty by věnečky spadly. Po upečení nechte zcela vychladnout.
4
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Pomocí šlehače zašlehejte změklé máslo a poté jeden po druhém žloutky. Věnečky podélně rozkrojte a naplňte krémem pomocí cukrářské zdobičky. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.