
Bolehošťský řízek

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Houby sušené 2 hrs.
- Olej slunečnicový 1 plž
- Slanina 200 g
- Cibule 1 ks
- Zelí bílé sterilované 200 g
- Česnek 2 strouž.
- Pepř
- Sůl
- Vepřová kýta bez kosti 500 g
- Mouka hladká
- Vývar hovězí 300 ml
- Houby sušené 2 hrs.
- Olej slunečnicový 1 plž
- Slanina 200 g
- Cibule 1 ks
- Zelí bílé sterilované 200 g
- Česnek 2 strouž.
- Pepř
- Sůl
- Vepřová kýta bez kosti 500 g
- Mouka hladká
- Vývar hovězí 300 ml
Příprava
- 1Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!
- 2Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.
- 3Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.
- 4Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
- 5Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
- 6Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
- 7Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
- 8Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.
- 9Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.
- 10Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.
- 1Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!
- 2Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.
- 3Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.
- 4Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
- 5Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
- 6Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
- 7Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
- 8Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.
- 9Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.
- 10Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.