Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBolehošťský řízek
Albert logoAlbert logo
  • Bolehošťský řízek
Bolehošťský řízek

Bolehošťský řízek

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Slanina 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Zelí bílé sterilované 200 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Vepřová kýta bez kosti 500 g
  • Mouka hladká
  • Vývar hovězí 300 ml
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Slanina 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Zelí bílé sterilované 200 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Vepřová kýta bez kosti 500 g
  • Mouka hladká
  • Vývar hovězí 300 ml

Příprava

1
Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!
2
Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.
3
Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.
4
Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
5
Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
6
Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
7
Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
8
Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.
9
Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.
10
Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.
1
Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!
2
Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.
3
Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.
4
Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
5
Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
6
Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
7
Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
8
Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.
9
Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.
10
Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.