Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chalupářský vepřový guláš

Chalupářský vepřový guláš

Léto na chalupě, výlety do hor i k rybníku, čas u táboráku… K těmto úžasným letním dobrodružstvím se hodí jednoduché a zaručené recepty, jako náš chalupářský guláš. Voní po tymiánu, vydrží v lednici a následující den bude ještě lepší.

Co budete potřebovat na chalupářský vepřový guláš

3 cibule
3 stroužky česneku
1 kg vepřové plece
sůl
pepř
2 lžíce sádla
70 g rajčatového protlaku
1 lžíce sladké červené papriky
700 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
5 snítek čerstvého tymiánu
1 lžička majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 Mistrovský chléb z Albertova pekařství
2 jarní cibulky

Jak udělat chalupářský vepřový guláš zdravější

Recept: jak na chalupářský vepřový guláš

  1. Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku a najemno je nakrájejte. Nakrájejte 1 kg vepřové plece na kostky, osolte je a opepřete.
  2. V hrnci na rozehřátém sádle orestujte dohněda cibuli. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přisypte česnek, krátce opečte, přilijte 70 g protlaku a orestujte. Poté zasypte lžící sladké papriky a krátce promíchejte.
  3. Vše zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, lístky ze 3 snítek tymiánu, majoránku a kmín. Duste na mírném plameni doměkka. Ke konci vaření zahustěte plátkem rozdrobeného chleba, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
  4. Guláš nalijte do talířů, posypte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, zbylými 2 snítkami tymiánu a podávejte s chlebem. Vepřový chalupářský guláš chutná výtečně i ve městě.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Co byste o chalupářském vepřovém guláši měli vědět

Vepřové sádlo řadíme mezi živočišné tuky. Obsahuje poměrně velké množství nasycených mastných kyselin, které našemu zdraví příliš neprospívají. Najdeme v něm ale i vitaminy skupiny B a minerály. Výhodou vepřového sádla je vysoký kouřový bod.

Další videorecepty