Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bonboniéra od srdce

Bonboniéra od srdce

Pokud rádi obdarováváte něčím originálním, vlastnoručně vyrobené čokoládové pralinky jsou tou nejlepší volbou.

Ingredience

SUROVINY NA VŠECHNY PŘÍCHUTĚ:
300 g hořké čokolády (minimálně 60 % kakaa)
300 ml smetany ke šlehání
Na kakaové pralinky:
50 g holandského kakaa
Na kokosové pralinky:
1 lžíce kokosové mouky
100 g strouhaného kokosu
Na mátové pralinky:
hrst nasekané čerstvé máty kůra z jednoho citronu
1 lžíce nadrceného čtyřbarevného pepře

Postup přípravy

Na základ:
1. Připravte si tři misky na jednotlivé příchutě.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu.
2. Na kakaové pralinky: V menším hrnci přiveďte
k varu 100 ml smetany a v misce smíchejte
s rozehřáté čokolády. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3. Na kokosové pralinky: Opět přiveďte k varu smetanu. Smíchejte v misce s kokosovou moukou a rozehřáté čokolády. Opět vložte přikryté do lednice.
4. Na mátové pralinky: Přiveďte k varu 100 ml smetany na třetí příchuť. Přidejte nasekanou mátu a nechte 10 minut louhovat. Poté smetanu sceďte, znovu ohřejte a v misce
na mátové pralinky smíchejte s rozehřáté
čokolády. Opět dejte vychladit.
5. Na dozdobení: Čajovou lžičkou naberte malé
množství vychladlé čokoládové směsi. Vyválejte v dlaních kuličku a obalte surovinami podle příchutě: kakaové v kakau, kokosové v kokosu a mátové v citronové kůře a nadrceném pepři. Každou kuličku vložte do papírového košíčku. Skladujte v chladu.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty