
Bonboniéra od srdce
Ingredience
SUROVINY NA VŠECHNY PŘÍCHUTĚ: | |
---|---|
300 g | hořké čokolády (minimálně 60 % kakaa) |
300 ml | smetany ke šlehání |
Na kakaové pralinky: | |
50 g | holandského kakaa |
Na kokosové pralinky: | |
1 | lžíce kokosové mouky |
100 g | strouhaného kokosu |
Na mátové pralinky: | |
hrst nasekané čerstvé máty kůra z jednoho citronu | |
1 | lžíce nadrceného čtyřbarevného pepře |
Postup přípravy
Na základ:
1. Připravte si tři misky na jednotlivé příchutě.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu.
2. Na kakaové pralinky: V menším hrnci přiveďte
k varu 100 ml smetany a v misce smíchejte
s rozehřáté čokolády. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3. Na kokosové pralinky: Opět přiveďte k varu smetanu. Smíchejte v misce s kokosovou moukou a rozehřáté čokolády. Opět vložte přikryté do lednice.
4. Na mátové pralinky: Přiveďte k varu 100 ml smetany na třetí příchuť. Přidejte nasekanou mátu a nechte 10 minut louhovat. Poté smetanu sceďte, znovu ohřejte a v misce
na mátové pralinky smíchejte s rozehřáté
čokolády. Opět dejte vychladit.
5. Na dozdobení: Čajovou lžičkou naberte malé
množství vychladlé čokoládové směsi. Vyválejte v dlaních kuličku a obalte surovinami podle příchutě: kakaové v kakau, kokosové v kokosu a mátové v citronové kůře a nadrceném pepři. Každou kuličku vložte do papírového košíčku. Skladujte v chladu.