×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bonboniéra od srdce

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Bonboniéra od srdce

Co budete potřebovat

SUROVINY NA VŠECHNY PŘÍCHUTĚ:
300 g hořké čokolády (minimálně 60 % kakaa)
300 ml smetany ke šlehání
Na kakaové pralinky:
50 g holandského kakaa
Na kokosové pralinky:
1 lžíce kokosové mouky
100 g strouhaného kokosu
Na mátové pralinky:
hrst nasekané čerstvé máty kůra z jednoho citronu
1 lžíce nadrceného čtyřbarevného pepře

Jak na to?

Na základ:
1. Připravte si tři misky na jednotlivé příchutě.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu.
2. Na kakaové pralinky: V menším hrnci přiveďte
k varu 100 ml smetany a v misce smíchejte
s rozehřáté čokolády. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3. Na kokosové pralinky: Opět přiveďte k varu smetanu. Smíchejte v misce s kokosovou moukou a rozehřáté čokolády. Opět vložte přikryté do lednice.
4. Na mátové pralinky: Přiveďte k varu 100 ml smetany na třetí příchuť. Přidejte nasekanou mátu a nechte 10 minut louhovat. Poté smetanu sceďte, znovu ohřejte a v misce
na mátové pralinky smíchejte s rozehřáté
čokolády. Opět dejte vychladit.
5. Na dozdobení: Čajovou lžičkou naberte malé
množství vychladlé čokoládové směsi. Vyválejte v dlaních kuličku a obalte surovinami podle příchutě: kakaové v kakau, kokosové v kokosu a mátové v citronové kůře a nadrceném pepři. Každou kuličku vložte do papírového košíčku. Skladujte v chladu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bonboniéra od srdce

Dezert Snadné Sladká jídla Videorecept Magazín 2/2019 Počet porcí: 1 balení
Průměrné hodnocení 3 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Pokud rádi obdarováváte něčím originálním, vlastnoručně vyrobené čokoládové pralinky jsou tou nejlepší volbou.

Co budete potřebovat

SUROVINY NA VŠECHNY PŘÍCHUTĚ:
300 g hořké čokolády (minimálně 60 % kakaa)
300 ml smetany ke šlehání
Na kakaové pralinky:
50 g holandského kakaa
Na kokosové pralinky:
1 lžíce kokosové mouky
100 g strouhaného kokosu
Na mátové pralinky:
hrst nasekané čerstvé máty kůra z jednoho citronu
1 lžíce nadrceného čtyřbarevného pepře

Jak na to?

Na základ:
1. Připravte si tři misky na jednotlivé příchutě.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu.
2. Na kakaové pralinky: V menším hrnci přiveďte
k varu 100 ml smetany a v misce smíchejte
s rozehřáté čokolády. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3. Na kokosové pralinky: Opět přiveďte k varu smetanu. Smíchejte v misce s kokosovou moukou a rozehřáté čokolády. Opět vložte přikryté do lednice.
4. Na mátové pralinky: Přiveďte k varu 100 ml smetany na třetí příchuť. Přidejte nasekanou mátu a nechte 10 minut louhovat. Poté smetanu sceďte, znovu ohřejte a v misce
na mátové pralinky smíchejte s rozehřáté
čokolády. Opět dejte vychladit.
5. Na dozdobení: Čajovou lžičkou naberte malé
množství vychladlé čokoládové směsi. Vyválejte v dlaních kuličku a obalte surovinami podle příchutě: kakaové v kakau, kokosové v kokosu a mátové v citronové kůře a nadrceném pepři. Každou kuličku vložte do papírového košíčku. Skladujte v chladu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty