Tříčokoládové dortíky

Snadné
31-45 minut
4/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Kakao holandské 40 g
- Mouka hladká 85 g
- Cukr moučkový 80 g
- Káva instantní 1 člž
- Kypřící prášek 3/4 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Sůl
- Mléko 60 ml
- Čokoláda hořká 300 g
- Želatina prášková 2 člž
- Smetana ke šlehání 700 ml
- Vejce 1 ks
- Čokoláda bílá 200 g
- Citronová šťáva
- Kakao holandské 40 g
- Mouka hladká 85 g
- Cukr moučkový 80 g
- Káva instantní 1 člž
- Kypřící prášek 3/4 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Sůl
- Mléko 60 ml
- Čokoláda hořká 300 g
- Želatina prášková 2 člž
- Smetana ke šlehání 700 ml
- Vejce 1 ks
- Čokoláda bílá 200 g
- Citronová šťáva
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
- 2Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
- 3Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
- 4Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
- 5Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
- 6Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
- 2Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
- 3Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
- 4Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
- 5Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
- 6Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.