Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySrdíčkové lívance s lesním ovocem
Albert logoAlbert logo
  • Srdíčkové lívance s lesním ovocem

Srdíčkové lívance s lesním ovocem

Tyto lívanečky ve tvaru srdce vám osladí vaše společné valentýnské ráno!
Srdíčkové lívance s lesním ovocem
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Valentýn
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Banán 1 ks
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Ovesné vločky 100 g
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Olej slunečnicový 50 ml
  • Borůvky 70 g
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Vejce 2 ks
  • Maliny 70 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Banán 1 ks
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Ovesné vločky 100 g
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Olej slunečnicový 50 ml
  • Borůvky 70 g
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Vejce 2 ks
  • Maliny 70 g
  • Cukr moučkový 50 g

Příprava

1
Do vysoké nádoby vlijte 300 ml mléka, přidejte nakrájený banán, 100 g ovesných vloček, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva. Vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladké hmoty.
2
Do směsi přidejte 2 vejce a promíchejte dobře metličkou. Na pánev dejte rozehřát trochu oleje a rozetřete ho papírovou kuchyňskou utěrkou, abyste neměli lívance mastné. Doprostřed nalijte trochu těsta a z každé strany opékejte na mírném stupni ohřevu 2–3 minuty dozlatova.
3
Hotové lívance vykrájejte vykrajovátkem do tvaru velkého srdce. V míse vyšlehejte 200 ml šlehačky dotuha.
4
Na talíř dejte jeden lívanec, přidejte trochu šlehačky, na ni posaďte další srdce z lívance a opět ozdobte šlehačkou. Nakonec posypte lesním ovocem, zaprašte 50 g moučkového cukru a rovnou podávejte.
1
Do vysoké nádoby vlijte 300 ml mléka, přidejte nakrájený banán, 100 g ovesných vloček, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva. Vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladké hmoty.
2
Do směsi přidejte 2 vejce a promíchejte dobře metličkou. Na pánev dejte rozehřát trochu oleje a rozetřete ho papírovou kuchyňskou utěrkou, abyste neměli lívance mastné. Doprostřed nalijte trochu těsta a z každé strany opékejte na mírném stupni ohřevu 2–3 minuty dozlatova.
3
Hotové lívance vykrájejte vykrajovátkem do tvaru velkého srdce. V míse vyšlehejte 200 ml šlehačky dotuha.
4
Na talíř dejte jeden lívanec, přidejte trochu šlehačky, na ni posaďte další srdce z lívance a opět ozdobte šlehačkou. Nakonec posypte lesním ovocem, zaprašte 50 g moučkového cukru a rovnou podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.