Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládová bábovka s polevou
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládová bábovka s polevou
Čokoládová bábovka s polevou

Čokoládová bábovka s polevou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Máslo 270 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Kakao holandské 30 g
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Jedlá soda 1 člž
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Podmáslí 125 ml
  • Cukr krupicový 200 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Sirup kukuřičný 2 plž
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 270 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Kakao holandské 30 g
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Jedlá soda 1 člž
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Podmáslí 125 ml
  • Cukr krupicový 200 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Sirup kukuřičný 2 plž
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
2
V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Dejte do ní 200 g nalámané čokolády, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
3
240 g másla s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
4
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Do misky dejte 100 g nalámané čokolády, 30 g másla a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.
1
Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
2
V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Dejte do ní 200 g nalámané čokolády, odstavte a promíchejte dohladka. Přilijte podmáslí a nechte vychladnout.
3
240 g másla s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučnou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55–60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
4
Mezitím připravte polevu. V rendlíku přiveďte k varu 125 ml smetany. Do misky dejte 100 g nalámané čokolády, 30 g másla a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.