Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRychlá zeleninová polévka minestrone
Albert logoAlbert logo
  • Rychlá zeleninová polévka minestrone
Rychlá zeleninová polévka minestrone

Rychlá zeleninová polévka minestrone

Minestrone je polévka, do které patří spousta zeleniny, ale také je skvělá tím, že zeleninu můžete přizpůsobit sezonnosti a tím získat její ještě lepší verzi. Náš recept je více letní s cuketou a řapíkatým celerem.
Snadné
31-45 minut
4/5
Italská
Bezlepkové
Polévka

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř celý 10 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajče 6 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Cuketa 1 ks
  • Rajčatová passata 1/4 l
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Bazalka čerstvá 2 snít.
  • Voda 5 hrn.
  • Oregano čerstvé 5 snít.
  • Sůl 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř celý 10 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajče 6 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Cuketa 1 ks
  • Rajčatová passata 1/4 l
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Bazalka čerstvá 2 snít.
  • Voda 5 hrn.
  • Oregano čerstvé 5 snít.

Příprava

1
Do hrnce dejte 3 lžíce olivového oleje a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou 1 cibuli a 2 nasekané stroužky česneku. Přidejte 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
2
Nařízněte do kříže nožem 6 rajčat. Vložte je do hlubokého talíře a přelijte je vroucí vodou. Nechte je 2 minuty ve vodě, tu poté slijte. Rajčata potom oloupejte, nasekejte na kousky a vhoďte do hrnce.
3
Na větší kousky pokrájejte 1 mrkev, 1 cuketu a 1 stonek řapíkatého celeru. Vmíchejte 250 ml rajčatové passaty a vlijte 5 hrnků vody.
4
Do vařící se polévky vhoďte snítku listové petržele, 5 snítek oregana a 2 snítky bazalky. Osolte a vařte ještě 20 minut. Jakmile je polévka uvařená, můžete podávat. Zahřeje hlavně v zimních měsících.
1
Do hrnce dejte 3 lžíce olivového oleje a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou 1 cibuli a 2 nasekané stroužky česneku. Přidejte 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
2
Nařízněte do kříže nožem 6 rajčat. Vložte je do hlubokého talíře a přelijte je vroucí vodou. Nechte je 2 minuty ve vodě, tu poté slijte. Rajčata potom oloupejte, nasekejte na kousky a vhoďte do hrnce.
3
Na větší kousky pokrájejte 1 mrkev, 1 cuketu a 1 stonek řapíkatého celeru. Vmíchejte 250 ml rajčatové passaty a vlijte 5 hrnků vody.
4
Do vařící se polévky vhoďte snítku listové petržele, 5 snítek oregana a 2 snítky bazalky. Osolte a vařte ještě 20 minut. Jakmile je polévka uvařená, můžete podávat. Zahřeje hlavně v zimních měsících.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o třtinovém cukru měli vědět
    O třtinovém cukru se velice často říká, že je zdravější než cukr řepný. To je ale omyl. Oba cukry jsou stejnou chemickou sloučeninou, a to sacharózou.
  • Jak udělat polévku zdravější
    Hladkou mouku v těstě i drobence můžete nahradit kvalitní pohankovou moukou. Cukr v receptu můžete snížit nebo nahradit čekankovým sirupem.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.