
Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Tymián čerstvý 1 svaz.
- Rajče 4 ks
- Šalvěj 1 hrs.
- Koření provensálské
- Strouhanka 1 plž
- Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
- Olej olivový 170 ml
- Cuketa 1 ks
- Eidam strouhaný 50 g
- Lilek 1 ks
- Sýr Niva 50 g
- Česnek 20 strouž.
- Cibule 1 ks
- Paprika žlutá 2 ks
- Tvaroh odtučněný 1 plž
- Jogurt bílý 100 g
- Cukr krupicový 25 g
- Balzamikový ocet 150 ml
- Sůl
- Pepř
- Tymián čerstvý 1 svaz.
- Rajče 4 ks
- Šalvěj 1 hrs.
- Koření provensálské
- Strouhanka 1 plž
- Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
- Olej olivový 170 ml
- Cuketa 1 ks
- Eidam strouhaný 50 g
- Lilek 1 ks
- Sýr Niva 50 g
- Česnek 20 strouž.
- Cibule 1 ks
- Paprika žlutá 2 ks
- Tvaroh odtučněný 1 plž
Příprava
- 1Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
- 2Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
- 3Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.
- 1Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
- 2Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
- 3Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.