Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Zapečené brambory 4× jinak

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Zapečené brambory 4× jinak

Co budete potřebovat

1 200 g brambor typu C
sůl
pepř
300 g salsy Albert mild
100 g slaniny – plátky
250 g růžičkové kapusty
60 g strouhaného čedaru
¼ lžičky mletého muškátového květu
200 g omáčky 4 formaggi
2 stroužky česneku
30 g baby špenátu
250 g mozzarelly
150 g vepřové šunky – plátky
½ cibule
180 ml smetany (31 %)
1 vejce
60 g strouhaného eidamu (30 %)
1 lžička sušeného oregana
200 g omáčky na těstoviny Bolognese Albert
50 g parmazánu

Jak na to?

1. Připravte si 4 menší zapékací mísy o velikosti 12 × 20 cm. Oloupejte a nadrobno nakrájejte všechny brambory.

2. Do misky vložte 300 g brambor, osolte, opepřete a promíchejte. Vlijte salsu, vsypte kostičky slaniny, 200 g očištěných, přepůlených kapustiček a znovu promíchejte.

3. Směs vsypte do zapékací misky, zasypte čedarem a zbylými kapustičkami. Dejte stranou.

4. Na krémové špenátové brambory vložte do misky 300 g brambor, osolte, opepřete a přisypte muškátový květ. Vlijte omáčku 4 formaggi, přidejte oloupaný, rozmělněný česnek, špenát, 100 g nastrouhané mozzarelly a promíchejte.

5. Vsypte do druhé zapékací misky, zasypte 30 g mozzarelly a dejte stranou.

6. Na francouzské brambory promíchejte 300 g brambor se solí, pepřem, kostičkami šunky, měsíčky cibule a promíchejte.

7. Přesypte do zapékací misky. Ve vedlejší misce rozkvedlejte ve smetaně vajíčko a směsí brambory přelijte. Posypte eidamem a dejte stranou.

8. Na bolognské brambory promíchejte zbylé brambory se solí, pepřem, oreganem, bolognskou omáčkou a zbylou strouhanou mozzarellou. Přesypte do poslední zapékací misky a zasypte nastrouhaným parmazánem.

9. Vše pečte spolu v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené brambory 4× jinak

Hlavní chod Velmi snadné Brambory Videorecept Magazín 2/2021 Počet porcí: 8
(0)

Co budete potřebovat

1 200 g brambor typu C
sůl
pepř
300 g salsy Albert mild
100 g slaniny – plátky
250 g růžičkové kapusty
60 g strouhaného čedaru
¼ lžičky mletého muškátového květu
200 g omáčky 4 formaggi
2 stroužky česneku
30 g baby špenátu
250 g mozzarelly
150 g vepřové šunky – plátky
½ cibule
180 ml smetany (31 %)
1 vejce
60 g strouhaného eidamu (30 %)
1 lžička sušeného oregana
200 g omáčky na těstoviny Bolognese Albert
50 g parmazánu

Jak na to?

1. Připravte si 4 menší zapékací mísy o velikosti 12 × 20 cm. Oloupejte a nadrobno nakrájejte všechny brambory.

2. Do misky vložte 300 g brambor, osolte, opepřete a promíchejte. Vlijte salsu, vsypte kostičky slaniny, 200 g očištěných, přepůlených kapustiček a znovu promíchejte.

3. Směs vsypte do zapékací misky, zasypte čedarem a zbylými kapustičkami. Dejte stranou.

4. Na krémové špenátové brambory vložte do misky 300 g brambor, osolte, opepřete a přisypte muškátový květ. Vlijte omáčku 4 formaggi, přidejte oloupaný, rozmělněný česnek, špenát, 100 g nastrouhané mozzarelly a promíchejte.

5. Vsypte do druhé zapékací misky, zasypte 30 g mozzarelly a dejte stranou.

6. Na francouzské brambory promíchejte 300 g brambor se solí, pepřem, kostičkami šunky, měsíčky cibule a promíchejte.

7. Přesypte do zapékací misky. Ve vedlejší misce rozkvedlejte ve smetaně vajíčko a směsí brambory přelijte. Posypte eidamem a dejte stranou.

8. Na bolognské brambory promíchejte zbylé brambory se solí, pepřem, oreganem, bolognskou omáčkou a zbylou strouhanou mozzarellou. Přesypte do poslední zapékací misky a zasypte nastrouhaným parmazánem.

9. Vše pečte spolu v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty