Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMáslové královské kuře s bramborovými komínky
Albert logoAlbert logo

Máslové královské kuře s bramborovými komínky

Máslové královské kuře s bramborovými komínky
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuře celé 1 ks
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Cibule 2 ks
  • Jablko 2 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Petrželka čerstvá 3 snít.
  • Pepř
  • Sůl
  • Brambory typu B 1 kg
  • Máslo 250 g
  • Kuře celé 1 ks
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Cibule 2 ks
  • Jablko 2 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Petrželka čerstvá 3 snít.
  • Pepř
  • Sůl
  • Brambory typu B 1 kg
  • Máslo 250 g

Příprava

1
Královské kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte do pekáče. Břišní dutinu naplňte polovinou snítek rozmarýnu a tymiánu, očištěnou cibulí a jablky a poté svažte stehna potravinářským provázkem.
2
Česnek oloupejte a prolisujte. Nasekejte lístky zbylého tymiánu, petržele a jehličky zbytku rozmarýnu. V misce promíchejte bylinky se 150 g změklého másla, polovinou utřeného česneku, ½ lžičky soli a špetkou pepře. Uvolněte kůži z kuřecích prsou a vetřete dovnitř pod kůži část směsi. Zbytkem potřete celé kuře zvenku dostatečně silnou vrstvou.
3
Kuře vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 80 minut. Kuře během pečení kontrolujte. Pokud kůže příliš tmavne, přikryjte jej alobalem.
4
Během pečení kuřete v rendlíku rozpusťte 80 g másla a zbylým nerozpuštěným máslem vymažte muffinovou formu.
5
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte do velké mísy, osolte, opepřete, přidejte rozpuštěné máslo a zbytek česneku. Promíchejte a postupně opékejte 1 minutu z obou stran v rozpálené pánvi. Poté rovnoměrně vyskládejte „do komínků“ do připravené formy. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Podávejte společně s pečeným Královským kuřetem.
1
Královské kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte do pekáče. Břišní dutinu naplňte polovinou snítek rozmarýnu a tymiánu, očištěnou cibulí a jablky a poté svažte stehna potravinářským provázkem.
2
Česnek oloupejte a prolisujte. Nasekejte lístky zbylého tymiánu, petržele a jehličky zbytku rozmarýnu. V misce promíchejte bylinky se 150 g změklého másla, polovinou utřeného česneku, ½ lžičky soli a špetkou pepře. Uvolněte kůži z kuřecích prsou a vetřete dovnitř pod kůži část směsi. Zbytkem potřete celé kuře zvenku dostatečně silnou vrstvou.
3
Kuře vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 80 minut. Kuře během pečení kontrolujte. Pokud kůže příliš tmavne, přikryjte jej alobalem.
4
Během pečení kuřete v rendlíku rozpusťte 80 g másla a zbylým nerozpuštěným máslem vymažte muffinovou formu.
5
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte do velké mísy, osolte, opepřete, přidejte rozpuštěné máslo a zbytek česneku. Promíchejte a postupně opékejte 1 minutu z obou stran v rozpálené pánvi. Poté rovnoměrně vyskládejte „do komínků“ do připravené formy. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Podávejte společně s pečeným Královským kuřetem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.