Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Zamilované jahodové kapsičky

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Zamilované jahodové kapsičky

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
125 g másla
13 lžic vody
5 jahod
100 g malinového džemu
1 vejce
100 g moučkového cukru
2 kapky růžového potravinářského barviva

Jak na to?

1. Prosejte 450 g mouky, přidejte sůl, cukr a máslo na kostičky. Míchejte, až získáte sypkou směs. Nakonec přidejte 12 lžic ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2. Jahody rozkrájejte na plátky. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrajujte srdíčka o velikosti asi 6 cm. Spodní srdíčko potřete džemem, poklaďte plátky jahod a překryjte dalším vykrojeným srdíčkem. Horní a spodní díl spojte po okraji hrotem vidličky a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Plněná srdíčka na plechu potřete rozšlehaným žloutkem a pečte 15 minut v troubě na 190 °C.
4. Na polevu promíchejte prosátý moučkový cukr, lžičku vody a barvivo dohladka. Vychladlá srdíčka potřete polevou a nechte zaschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zamilované jahodové kapsičky

Dezert Snadné Cukroví Valentýn Vegetariánské Videorecept Magazín 2/2020 Počet porcí: 15 kusů
(0)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
125 g másla
13 lžic vody
5 jahod
100 g malinového džemu
1 vejce
100 g moučkového cukru
2 kapky růžového potravinářského barviva

Jak na to?

1. Prosejte 450 g mouky, přidejte sůl, cukr a máslo na kostičky. Míchejte, až získáte sypkou směs. Nakonec přidejte 12 lžic ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2. Jahody rozkrájejte na plátky. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrajujte srdíčka o velikosti asi 6 cm. Spodní srdíčko potřete džemem, poklaďte plátky jahod a překryjte dalším vykrojeným srdíčkem. Horní a spodní díl spojte po okraji hrotem vidličky a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Plněná srdíčka na plechu potřete rozšlehaným žloutkem a pečte 15 minut v troubě na 190 °C.
4. Na polevu promíchejte prosátý moučkový cukr, lžičku vody a barvivo dohladka. Vychladlá srdíčka potřete polevou a nechte zaschnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty