
Čokoládovo-kávový dort

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 220 g
- Vejce 4 ks
- Rum 1,5 plž
- Cukr krupicový 440 g
- Mouka polohrubá 150 g
- Mouka hladká 150 g
- Kakao holandské 60 g
- Kypřící prášek 2,5 člž
- Sůl 1/2 člž
- Mléko 250 ml
- Baileys 80 ml
- Mascarpone 750 g
- Cukr moučkový 120 g
- Káva instantní 2 plž
- Čokoláda hořká 400 g
- Smetana ke šlehání 40% 125 ml
- Máslo 220 g
- Vejce 4 ks
- Rum 1,5 plž
- Cukr krupicový 440 g
- Mouka polohrubá 150 g
- Mouka hladká 150 g
- Kakao holandské 60 g
- Kypřící prášek 2,5 člž
- Sůl 1/2 člž
- Mléko 250 ml
- Baileys 80 ml
- Mascarpone 750 g
- Cukr moučkový 120 g
- Káva instantní 2 plž
- Čokoláda hořká 400 g
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 160 °C.
- 2Máslo, cukr a rum dejte do robotu a šlehejte 10–12 minut, abyste získali světlou krémovou hmotu. Postupně přidávejte vejce a dobře je zašlehejte.
- 3Poté přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělte do dvou máslem vymazaných forem o průměru 20 cm.
- 4Pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyndejte z trouby, nechte deset minut vychladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku.
- 5Mascarpone našlehejte s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou a půl lžících vroucí vody. Krém dejte stranou.
- 6Oba upečené korpusy horizontálně rozřízněte a každý ze čtyř dílů pokapejte baileys.
- 7Jeden díl potřete třetinou ochuceného mascarpone (krému), na něj posaďte další korpus, potřete druhou třetinou mascarpone, na něj dejte třetí korpus, potřete zbylým krémem a přiklopte posledním korpusem.
- 8Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte smetanu a na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se čokoláda krásně rozpustila. Deset minut chlaďte a pak polevou potřete vršek i boky dortu.
- 1Troubu předehřejte na 160 °C.
- 2Máslo, cukr a rum dejte do robotu a šlehejte 10–12 minut, abyste získali světlou krémovou hmotu. Postupně přidávejte vejce a dobře je zašlehejte.
- 3Poté přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělte do dvou máslem vymazaných forem o průměru 20 cm.
- 4Pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyndejte z trouby, nechte deset minut vychladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku.
- 5Mascarpone našlehejte s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou a půl lžících vroucí vody. Krém dejte stranou.
- 6Oba upečené korpusy horizontálně rozřízněte a každý ze čtyř dílů pokapejte baileys.
- 7Jeden díl potřete třetinou ochuceného mascarpone (krému), na něj posaďte další korpus, potřete druhou třetinou mascarpone, na něj dejte třetí korpus, potřete zbylým krémem a přiklopte posledním korpusem.
- 8Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte smetanu a na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se čokoláda krásně rozpustila. Deset minut chlaďte a pak polevou potřete vršek i boky dortu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.