Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládovo-kávový dort
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládovo-kávový dort

Čokoládovo-kávový dort

Čokoládovo-kávový dort
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 220 g
  • Vejce 4 ks
  • Rum 1,5 plž
  • Cukr krupicový 440 g
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Kakao holandské 60 g
  • Kypřící prášek 2,5 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Mléko 250 ml
  • Baileys 80 ml
  • Mascarpone 750 g
  • Cukr moučkový 120 g
  • Káva instantní 2 plž
  • Čokoláda hořká 400 g
  • Smetana ke šlehání 40% 125 ml
  • Máslo 220 g
  • Vejce 4 ks
  • Rum 1,5 plž
  • Cukr krupicový 440 g
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Kakao holandské 60 g
  • Kypřící prášek 2,5 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Mléko 250 ml
  • Baileys 80 ml
  • Mascarpone 750 g
  • Cukr moučkový 120 g
  • Káva instantní 2 plž
  • Čokoláda hořká 400 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Máslo, cukr a rum dejte do robotu a šlehejte 10–12 minut, abyste získali světlou krémovou hmotu. Postupně přidávejte vejce a dobře je zašlehejte.
3
Poté přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělte do dvou máslem vymazaných forem o průměru 20 cm.
4
Pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyndejte z trouby, nechte deset minut vychladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku.
5
Mascarpone našlehejte s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou a půl lžících vroucí vody. Krém dejte stranou.
6
Oba upečené korpusy horizontálně rozřízněte a každý ze čtyř dílů pokapejte baileys.
7
Jeden díl potřete třetinou ochuceného mascarpone (krému), na něj posaďte další korpus, potřete druhou třetinou mascarpone, na něj dejte třetí korpus, potřete zbylým krémem a přiklopte posledním korpusem.
8
Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte smetanu a na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se čokoláda krásně rozpustila. Deset minut chlaďte a pak polevou potřete vršek i boky dortu.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Máslo, cukr a rum dejte do robotu a šlehejte 10–12 minut, abyste získali světlou krémovou hmotu. Postupně přidávejte vejce a dobře je zašlehejte.
3
Poté přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělte do dvou máslem vymazaných forem o průměru 20 cm.
4
Pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyndejte z trouby, nechte deset minut vychladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku.
5
Mascarpone našlehejte s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou a půl lžících vroucí vody. Krém dejte stranou.
6
Oba upečené korpusy horizontálně rozřízněte a každý ze čtyř dílů pokapejte baileys.
7
Jeden díl potřete třetinou ochuceného mascarpone (krému), na něj posaďte další korpus, potřete druhou třetinou mascarpone, na něj dejte třetí korpus, potřete zbylým krémem a přiklopte posledním korpusem.
8
Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte smetanu a na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se čokoláda krásně rozpustila. Deset minut chlaďte a pak polevou potřete vršek i boky dortu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.