×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Další recepty a články

Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou...
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou

Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
2 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl
zelený pepř
1 červená cibule
pár snítek rozmarýnu
Na zapečené brambory:
800 g nových brambor
máslo
sůl
250 ml smetany
2 stroužky česneku
100 g parmazánu

Jak na to?

Omytou a osušenou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte ji a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
Pak ji zprudka ze všech stran opečte na pánvi, přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky. Podávejte se zapečený­mi bramborami: oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 4 (538)

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
2 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl
zelený pepř
1 červená cibule
pár snítek rozmarýnu
Na zapečené brambory:
800 g nových brambor
máslo
sůl
250 ml smetany
2 stroužky česneku
100 g parmazánu

Jak na to?

Omytou a osušenou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte ji a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
Pak ji zprudka ze všech stran opečte na pánvi, přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky. Podávejte se zapečený­mi bramborami: oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou

Inspirujte se podobnými recepty