×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Další recepty a články

Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou...
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou

Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
2 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
sůl
zelený pepř
pár snítek rozmarýnu
Na zapečené brambory:
800 g brambor
250 ml smetany
2 stroužky česneku
100 g parmazánu
máslo
sůl

Jak na to?

Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.

Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.

Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky.

Gratinované brambory připravíte následovně. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Hlavní chod Snadné Česká Rozmarýn Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 4 (657)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Kdo by nemiloval gratinované brambory? Zapečené brambory se smetanou, máslem a parmazánem jsou vydatnou přílohou k oblíbené vepřové panence.

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
2 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
sůl
zelený pepř
pár snítek rozmarýnu
Na zapečené brambory:
800 g brambor
250 ml smetany
2 stroužky česneku
100 g parmazánu
máslo
sůl

Jak na to?

Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.

Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.

Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky.

Gratinované brambory připravíte následovně. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.

Další recepty a články

Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Vepřová panenka s fíkovou...
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou
Špíz s vepřovou panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019