Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCelozrnný špaldový koláč s pórkem
Albert logoAlbert logo
  • Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Celozrnný špaldový koláč s pórkem
Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 80 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 250 g
  • Mouka hrubá
  • Sezam 2 plž
  • Konopné semínko
  • Voda perlivá 100 ml
  • Pórek 3 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sušená rajčata v oleji 150 g
  • Sůl 3 člž
  • Vejce BIO 3 ks
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Tymián čerstvý 1,5 plž
  • Kozí sýr přírodní 150 g
  • Pepř
  • Česnek 3 strouž.
  • Máslo 80 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 250 g
  • Mouka hrubá
  • Sezam 2 plž
  • Konopné semínko
  • Voda perlivá 100 ml
  • Pórek 3 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sušená rajčata v oleji 150 g
  • Sůl 3 člž
  • Vejce BIO 3 ks
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Tymián čerstvý 1,5 plž
  • Kozí sýr přírodní 150 g
  • Pepř

Příprava

1
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE NÁPLŇ:
3
Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
4
Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
5
Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
6
MEZITÍM, CO CHLADNE PÓREK, PŘIPRAVTE TĚSTO:
7
Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
8
Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
9
Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
10
Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
11
Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
1
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE NÁPLŇ:
3
Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
4
Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
5
Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
6
MEZITÍM, CO CHLADNE PÓREK, PŘIPRAVTE TĚSTO:
7
Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
8
Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
9
Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
10
Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
11
Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.