
Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Předkrm
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 80 g
- Mouka špaldová celozrnná BIO 250 g
- Mouka hrubá
- Sezam 2 plž
- Konopné semínko
- Voda perlivá 100 ml
- Pórek 3 ks
- Olej olivový 3 plž
- Sušená rajčata v oleji 150 g
- Sůl 3 člž
- Vejce BIO 3 ks
- Smetana na vaření 250 ml
- Tymián čerstvý 1,5 plž
- Kozí sýr přírodní 150 g
- Pepř
- Česnek 3 strouž.
- Máslo 80 g
- Mouka špaldová celozrnná BIO 250 g
- Mouka hrubá
- Sezam 2 plž
- Konopné semínko
- Voda perlivá 100 ml
- Pórek 3 ks
- Olej olivový 3 plž
- Sušená rajčata v oleji 150 g
- Sůl 3 člž
- Vejce BIO 3 ks
- Smetana na vaření 250 ml
- Tymián čerstvý 1,5 plž
- Kozí sýr přírodní 150 g
- Pepř
Příprava
- 1Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
- 2NEJPRVE SI PŘIPRAVTE NÁPLŇ:
- 3Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
- 4Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
- 5Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
- 6MEZITÍM, CO CHLADNE PÓREK, PŘIPRAVTE TĚSTO:
- 7Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
- 8Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
- 9Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
- 10Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
- 11Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
- 1Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
- 2NEJPRVE SI PŘIPRAVTE NÁPLŇ:
- 3Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
- 4Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
- 5Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
- 6MEZITÍM, CO CHLADNE PÓREK, PŘIPRAVTE TĚSTO:
- 7Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
- 8Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
- 9Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
- 10Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
- 11Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.