Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1,5 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g těstovin penne AQ
375 ml mléka AQ
125 ml smetany
250 ml kuřecího vývaru
1 stroužek česneku
40 g čedaru
40 g parmazánu
sůl
180 g slaniny AQ
120 g čerstvé strouhanky
1,5 lžíce hladkolisté petrželky

Postup přípravy

Vyzkoušejte italské těstoviny se sýrovou omáčkou a opraženou slaninou.

1) Na středním plameni rozpalte 2 lžičky oleje.

2) Opečte na něm najemno nasekanou cibuli.

3) Vmíchejte těstoviny, 375 ml vody, mléko, smetanu, vývar a česnek.

4) Plamen zvyšte a přiveďte k varu. Pak plamen vraťte na střední a vařte asi 10 minut, nebo dokud nejsou těstoviny al dente.

5) Vmíchejte čedar a parmazán. Směs podle chuti osolte.

6) Zbytek oleje rozpalte v malé pánvi a opečte na něm slaninu dokřupava.

7) Vmíchejte strouhanku a petrželku a touto směsí posypte těstovinovou směs a ihned podávejte.

Pomohl vám recept?
89hodnocení4

Další videorecepty