
Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 40 g
- Kuřátko jarní 4 ks
- Sůl
- Česnek 10 strouž.
- Pepř
- Citronová kůra 4 plž
- Citronová šťáva 110 ml
- Tymián čerstvý 10 snít.
- Olej olivový 90 ml
- Brambory 1 kg
- Mléko 125 ml
- Hřiby sušené 20 g
- Petržel hladkolistá 1 hrn.
- Máslo 40 g
- Kuřátko jarní 4 ks
- Sůl
- Česnek 10 strouž.
- Pepř
- Citronová kůra 4 plž
- Citronová šťáva 110 ml
- Tymián čerstvý 10 snít.
- Olej olivový 90 ml
- Brambory 1 kg
- Mléko 125 ml
- Hřiby sušené 20 g
- Petržel hladkolistá 1 hrn.
Příprava
- 1Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.
- 3Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.
- 4Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.
- 5Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.
- 6Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.
- 7Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.
- 1Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.
- 3Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.
- 4Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.
- 5Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.
- 6Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.
- 7Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.