Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami
Albert logoAlbert logo
  • Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 40 g
  • Kuřátko jarní 4 ks
  • Sůl
  • Česnek 10 strouž.
  • Pepř
  • Citronová kůra 4 plž
  • Citronová šťáva 110 ml
  • Tymián čerstvý 10 snít.
  • Olej olivový 90 ml
  • Brambory 1 kg
  • Mléko 125 ml
  • Hřiby sušené 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrn.
  • Máslo 40 g
  • Kuřátko jarní 4 ks
  • Sůl
  • Česnek 10 strouž.
  • Pepř
  • Citronová kůra 4 plž
  • Citronová šťáva 110 ml
  • Tymián čerstvý 10 snít.
  • Olej olivový 90 ml
  • Brambory 1 kg
  • Mléko 125 ml
  • Hřiby sušené 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrn.

Příprava

1
Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.
3
Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.
4
Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.
5
Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.
6
Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.
7
Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.
1
Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.
3
Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.
4
Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.
5
Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.
6
Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.
7
Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.