×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Co budete potřebovat

1 králík
sůl
2 lžíce slunečnicového oleje a 2 lžíce másla
3 větší mrkve, nastrouhané
2 malé skleničky sterilovaného celeru
zeleninový vývar
8 kuliček nového koření
5 bobkových listů
špetka sušeného tymiánu
500 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1 balení smetany ke šlehání
1 balení zakysané smetany
citronová šťáva k dochucení
brusinky k servírování
bramborové knedlíky nebo noky k podávání

Jak na to?

Králíka omyjte, naporcujte na 6–8 kousku a ze všech stran osolte. Nejlépe v litinovém širším hrnci rozpalte olej a máslo, přisypte nastrouhanou mrkev, přidejte okapané celerové nudličky (lák uschovejte) a zhruba 10–15 minut za stálého míchání opékejte. Pak zeleninu odsuňte ke kraji a v hrnci ze všech stran opečte porce králíka. Pokud je potřeba, přidejte máslo. Nakonec maso posaďte na zeleninu, zalijte lákem z celeru a vývarem, aby maso bylo potopené, přihoďte nové koření, bobkové listy a tymián, přiklopte a tři čtvrtě hodiny vařte na středním plameni. Maso obracejte. Pak 1,5 hodiny pečte přiklopené v troubě předehřáté na 180 °C. Podlévejte. Maso vyndejte stranou, ze sosu vylovte koření a směs rozmixujte tyčovým mixérem. V části mléka rozkvedlejte mouku, přilijte zbylé mléko a pak do něj metličkou zašlehejte obě smetany. Směs opatrně vlijte k základu a prohřívejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a citronem. Omáčku podávejte s masem, bramborovými knedlíky a brusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Tymián Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 5 (14)

Co budete potřebovat

1 králík
sůl
2 lžíce slunečnicového oleje a 2 lžíce másla
3 větší mrkve, nastrouhané
2 malé skleničky sterilovaného celeru
zeleninový vývar
8 kuliček nového koření
5 bobkových listů
špetka sušeného tymiánu
500 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1 balení smetany ke šlehání
1 balení zakysané smetany
citronová šťáva k dochucení
brusinky k servírování
bramborové knedlíky nebo noky k podávání

Jak na to?

Králíka omyjte, naporcujte na 6–8 kousku a ze všech stran osolte. Nejlépe v litinovém širším hrnci rozpalte olej a máslo, přisypte nastrouhanou mrkev, přidejte okapané celerové nudličky (lák uschovejte) a zhruba 10–15 minut za stálého míchání opékejte. Pak zeleninu odsuňte ke kraji a v hrnci ze všech stran opečte porce králíka. Pokud je potřeba, přidejte máslo. Nakonec maso posaďte na zeleninu, zalijte lákem z celeru a vývarem, aby maso bylo potopené, přihoďte nové koření, bobkové listy a tymián, přiklopte a tři čtvrtě hodiny vařte na středním plameni. Maso obracejte. Pak 1,5 hodiny pečte přiklopené v troubě předehřáté na 180 °C. Podlévejte. Maso vyndejte stranou, ze sosu vylovte koření a směs rozmixujte tyčovým mixérem. V části mléka rozkvedlejte mouku, přilijte zbylé mléko a pak do něj metličkou zašlehejte obě smetany. Směs opatrně vlijte k základu a prohřívejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a citronem. Omáčku podávejte s masem, bramborovými knedlíky a brusinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty