ReceptyHovězí žebírka na pivu
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí žebírka na pivu

Hovězí žebírka na pivu

Hovězí žebírka na pivu
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Mrkev 1 ks
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Celer 1/2 ks
  • Hovězí žebro 800 g
  • Rajský protlak 100 g
  • Pivo světlé 500 ml
  • Voda 300 ml
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Med 1 plž
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Mrkev 1 ks
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Celer 1/2 ks
  • Hovězí žebro 800 g
  • Rajský protlak 100 g
  • Pivo světlé 500 ml
  • Voda 300 ml
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Med 1 plž
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 snít.

Příprava

  1. 1
    Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.
  2. 2
    V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.
  3. 3
    Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.
  4. 4
    Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.
  5. 5
    Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.
  1. 1
    Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.
  2. 2
    V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.
  3. 3
    Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.
  4. 4
    Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.
  5. 5
    Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.