Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPljeskavice s ajvarem a kajmakem
Albert logoAlbert logo
  • Pljeskavice s ajvarem a kajmakem
Pljeskavice s ajvarem a kajmakem

Pljeskavice s ajvarem a kajmakem

Snadné
16-30 minut
4/5
Balkánská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mleté maso mix 800 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory 600 g
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Rajče 3 ks
  • Cibule červená 1/4 ks
  • Paprika mletá pálivá
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika červená 3 ks
  • Lilek 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kvasný ocet 1 člž
  • Feta 100 g
  • Žervé 200 g
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Mleté maso mix 800 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory 600 g
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Rajče 3 ks
  • Cibule červená 1/4 ks
  • Paprika mletá pálivá
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika červená 3 ks
  • Lilek 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kvasný ocet 1 člž
  • Feta 100 g

Příprava

1
Papriky i lilek na ajvar opečte vcelku na grilu. Můžete je péct také v troubě při 200 °C. Lilek opékejte do změknutí, trvá to zhruba půl hodiny. Pak ho rozkrojte a vydlabejte dužinu. Papriky pečte do doby, než slupka zčerná a začne se nafukovat do puchýřků. V ten moment je přendejte do igelitového sáčku, pevně zavažte a nechte čtvrt hodiny zapařit. Poté slupku oloupejte a odstraňte stopku a semínka.
2
Oloupané papriky, lilkovou dužinu a nakrájený česnek rozsekejte v mixéru na kaši s hrubou strukturou. Přesuňte do hrnce, přidejte olej a ocet a 40 minut vařte na hustou pastu. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
3
Na kajmak nastrouhejte najemno fetu, přidejte žervé a zakysanou smetanu a důkladně vyšlehejte na hladký krém.
4
Mleté maso osolte a dobře propracujte rukama jako těsto, aby se vymačkal všechen vzduch. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a dochuťte pepřem a paprikou. Nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Masovou směs rozdělte na čtyři stejně velké placky a opečte na oleji šest až osm minut z každé strany. Během pečení pljeskavici trochu stlačte.
1
Papriky i lilek na ajvar opečte vcelku na grilu. Můžete je péct také v troubě při 200 °C. Lilek opékejte do změknutí, trvá to zhruba půl hodiny. Pak ho rozkrojte a vydlabejte dužinu. Papriky pečte do doby, než slupka zčerná a začne se nafukovat do puchýřků. V ten moment je přendejte do igelitového sáčku, pevně zavažte a nechte čtvrt hodiny zapařit. Poté slupku oloupejte a odstraňte stopku a semínka.
2
Oloupané papriky, lilkovou dužinu a nakrájený česnek rozsekejte v mixéru na kaši s hrubou strukturou. Přesuňte do hrnce, přidejte olej a ocet a 40 minut vařte na hustou pastu. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
3
Na kajmak nastrouhejte najemno fetu, přidejte žervé a zakysanou smetanu a důkladně vyšlehejte na hladký krém.
4
Mleté maso osolte a dobře propracujte rukama jako těsto, aby se vymačkal všechen vzduch. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a dochuťte pepřem a paprikou. Nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Masovou směs rozdělte na čtyři stejně velké placky a opečte na oleji šest až osm minut z každé strany. Během pečení pljeskavici trochu stlačte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.