Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySvatomartinské chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Svatomartinské chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

Svatomartinské chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

Čas od času se vraťte k základním a jednoduchým chutím i postupům. Nesou s sebou zaručenou kvalitu a tradici. Jedním z takových receptů jsou sváteční chlupaté knedlíky.
Svatomartinské chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Sváteční
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu C 700 g
  • Mléko 300 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1
  • Mouka hrubá 210 g
  • Cibule 3 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Slanina 400 g
  • Brambory typu C 700 g
  • Mléko 300 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1
  • Mouka hrubá 210 g
  • Cibule 3 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Slanina 400 g

Příprava

1
Omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno 700 g brambor. Vložte je do cedníku a spařte 300 ml svařeného mléka.
2
Spařené brambory nechte okapat nebo je vymačkejte a dejte do mísy. Vmíchejte k nim 1 vejce, osolte a přisypte 180 g hrubé mouky.
3
Do vroucí osolené vody vykrajujte mokrou lžící středně velké noky a vařte je pomalu 10 minut. Vařečkou promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
4
Nakrájejte na kostičky 400 g slaniny a na kolečka 3 cibule. Společně opékejte na 1 lžíci sádla tak dlouho, až bude cibule zlatohnědá a slanina dokřupava opečená.
5
Servírujte na talíř a zdobte směsí ze slaniny a cibule. Doporučujeme vyzkoušet chlupaté knedlíky i jako přílohu k pečeným masům a zelí. Dobrou chuť.
1
Omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno 700 g brambor. Vložte je do cedníku a spařte 300 ml svařeného mléka.
2
Spařené brambory nechte okapat nebo je vymačkejte a dejte do mísy. Vmíchejte k nim 1 vejce, osolte a přisypte 180 g hrubé mouky.
3
Do vroucí osolené vody vykrajujte mokrou lžící středně velké noky a vařte je pomalu 10 minut. Vařečkou promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
4
Nakrájejte na kostičky 400 g slaniny a na kolečka 3 cibule. Společně opékejte na 1 lžíci sádla tak dlouho, až bude cibule zlatohnědá a slanina dokřupava opečená.
5
Servírujte na talíř a zdobte směsí ze slaniny a cibule. Doporučujeme vyzkoušet chlupaté knedlíky i jako přílohu k pečeným masům a zelí. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat chlupaté knedlíky zdravější
    Horké mléko můžete nahradit horkou vodou. Slaninu můžete nahradit libovým uzeným masem. Sádlo v receptu můžete vynechat nebo nahradit rostlinným olejem.
  • Co byste o slanině měli vědět
    Slanina nebo špek je označení pro masný výrobek z vepřového masa. Pro jeho konzervaci jsou často používány dusitany a dusičnany. Jsou důležité pro usmrcení případných patogenů a k zachování růžového zabarvení masa. Pokud je na obalu označení „Česká potravina“, tak maso a výroba jsou původem z ČR.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.