Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVídeňská panenka ve slanině
Albert logoAlbert logo
  • Vídeňská panenka ve slanině
Vídeňská panenka ve slanině

Vídeňská panenka ve slanině

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Rakouská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 20 g
  • Cibule 3 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Anglická slanina 100 g
  • Sůl
  • Zelí bílé sterilované 500 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Pepř celý 4 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Brambory typu C 1 kg
  • Mléko 200 ml
  • Paprika mletá sladká
  • Anglická slanina plátky 200 g
  • Pepř
  • Máslo 20 g
  • Cibule 3 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Anglická slanina 100 g
  • Sůl
  • Zelí bílé sterilované 500 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Pepř celý 4 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Brambory typu C 1 kg
  • Mléko 200 ml
  • Paprika mletá sladká

Příprava

1
Nejprve si připravte vídeňskou cibulku. Nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky a rozeberte je na kolečka. Obalte v hladké mouce a osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nakonec je rozprostřete na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji se slaninou nakrájenou na kostičky. Přidejte scezené kysané zelí, ½ lžičky soli, cukr, pepř, nové koření, bobkové listy a 5 minut duste. Zelí by mělo zůstat křupavé.
3
Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Poté je ručním mixérem spolu s máslem rozmixujte. Šlehejte a zároveň pomalu přilévejte horké mléko.
4
Panenku osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Rozložte vedle sebe plátky slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Na ně položte panenku a zabalte.
5
Na rozpálené pánvi maso ze všech stran zprudka orestujte a poté vložte na 12 minut do předehřáté trouby na 170 °C.
6
Nechte maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a podávejte se zelím, bramborovou kaší a cibulkou.
1
Nejprve si připravte vídeňskou cibulku. Nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky a rozeberte je na kolečka. Obalte v hladké mouce a osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nakonec je rozprostřete na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji se slaninou nakrájenou na kostičky. Přidejte scezené kysané zelí, ½ lžičky soli, cukr, pepř, nové koření, bobkové listy a 5 minut duste. Zelí by mělo zůstat křupavé.
3
Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Poté je ručním mixérem spolu s máslem rozmixujte. Šlehejte a zároveň pomalu přilévejte horké mléko.
4
Panenku osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Rozložte vedle sebe plátky slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Na ně položte panenku a zabalte.
5
Na rozpálené pánvi maso ze všech stran zprudka orestujte a poté vložte na 12 minut do předehřáté trouby na 170 °C.
6
Nechte maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a podávejte se zelím, bramborovou kaší a cibulkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.