
Vídeňská panenka ve slanině

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Rakouská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 20 g
- Cibule 3 ks
- Mouka hladká 150 g
- Olej řepkový 300 ml
- Anglická slanina 100 g
- Sůl
- Zelí bílé sterilované 500 g
- Cukr krupicový 1 člž
- Pepř celý 4 ks
- Nové koření 2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Brambory typu C 1 kg
- Mléko 200 ml
- Paprika mletá sladká
- Anglická slanina plátky 200 g
- Pepř
- Máslo 20 g
- Cibule 3 ks
- Mouka hladká 150 g
- Olej řepkový 300 ml
- Anglická slanina 100 g
- Sůl
- Zelí bílé sterilované 500 g
- Cukr krupicový 1 člž
- Pepř celý 4 ks
- Nové koření 2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Brambory typu C 1 kg
- Mléko 200 ml
- Paprika mletá sladká
Příprava
- 1Nejprve si připravte vídeňskou cibulku. Nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky a rozeberte je na kolečka. Obalte v hladké mouce a osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nakonec je rozprostřete na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
- 2Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji se slaninou nakrájenou na kostičky. Přidejte scezené kysané zelí, ½ lžičky soli, cukr, pepř, nové koření, bobkové listy a 5 minut duste. Zelí by mělo zůstat křupavé.
- 3Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Poté je ručním mixérem spolu s máslem rozmixujte. Šlehejte a zároveň pomalu přilévejte horké mléko.
- 4Panenku osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Rozložte vedle sebe plátky slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Na ně položte panenku a zabalte.
- 5Na rozpálené pánvi maso ze všech stran zprudka orestujte a poté vložte na 12 minut do předehřáté trouby na 170 °C.
- 6Nechte maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a podávejte se zelím, bramborovou kaší a cibulkou.
- 1Nejprve si připravte vídeňskou cibulku. Nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky a rozeberte je na kolečka. Obalte v hladké mouce a osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nakonec je rozprostřete na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
- 2Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji se slaninou nakrájenou na kostičky. Přidejte scezené kysané zelí, ½ lžičky soli, cukr, pepř, nové koření, bobkové listy a 5 minut duste. Zelí by mělo zůstat křupavé.
- 3Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Poté je ručním mixérem spolu s máslem rozmixujte. Šlehejte a zároveň pomalu přilévejte horké mléko.
- 4Panenku osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Rozložte vedle sebe plátky slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Na ně položte panenku a zabalte.
- 5Na rozpálené pánvi maso ze všech stran zprudka orestujte a poté vložte na 12 minut do předehřáté trouby na 170 °C.
- 6Nechte maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a podávejte se zelím, bramborovou kaší a cibulkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.