×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rýžový nákyp

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...

Rýžový nákyp

Co budete potřebovat

300 g rýže AQ 1 litr mléka AQ + špetka soli
120 g másla + na vymazání
100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
4 vejce AQ
pár kapek citronové šťávy AExc
500g balení kompotovaných meruněk (meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu)
1 lžička skořice strouhanka na vysypání formy

Jak na to?

1.Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rýžový nákyp

Velmi snadné Francouzská Chuťovky Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (55)

Co budete potřebovat

300 g rýže AQ 1 litr mléka AQ + špetka soli
120 g másla + na vymazání
100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
4 vejce AQ
pár kapek citronové šťávy AExc
500g balení kompotovaných meruněk (meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu)
1 lžička skořice strouhanka na vysypání formy

Jak na to?

1.Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...

Inspirujte se podobnými recepty