×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžový nákyp
30 minut , Velmi snadné , Francouzská , Chuťovky ,

Rýžový nákyp

Co budu potřebovat

300 g rýže AQ 1 litr mléka AQ + špetka soli
120 g másla + na vymazání
100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
4 vejce AQ
pár kapek citronové šťávy AExc
500g balení kompotovaných meruněk (meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu)
1 lžička skořice strouhanka na vysypání formy

Jak na to?

1.Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Lotrinský koláč

    Chuťovky 30 minut
  • V medu pečená petržel s česnekovým aïoli

    Chuťovky 45 minut
  • Lotrinský koláč

    Chuťovky 45 minut