×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rýžový nákyp

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...

Rýžový nákyp

Co budete potřebovat

300 g rýže AQ 1 litr mléka AQ + špetka soli
120 g másla + na vymazání
100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
4 vejce AQ
pár kapek citronové šťávy AExc
500g balení kompotovaných meruněk (meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu)
1 lžička skořice strouhanka na vysypání formy

Jak na to?

1.Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rýžový nákyp

Velmi snadné Francouzská Chuťovky Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (59)

Co budete potřebovat

300 g rýže AQ 1 litr mléka AQ + špetka soli
120 g másla + na vymazání
100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
4 vejce AQ
pár kapek citronové šťávy AExc
500g balení kompotovaných meruněk (meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu)
1 lžička skořice strouhanka na vysypání formy

Jak na to?

1.Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...
Opékané sýrové sendviče se...

Inspirujte se podobnými recepty